Gradite svoj podvodni grad u odličnoj hrvatskoj igri Aquatico

Gradite svoj podvodni grad u odličnoj hrvatskoj igri Aquatico

0

Hrvatski studio Digital Reef dovršio je rad na igri Aquatico koju je na Steamu lansirao domaći izdavač Overseer Games. Igra se može kupiti po cijeni od 22,49 eura, a prije kupnje možete skinuti i isprobati demo.

Ljudska civilizacija je uništila sve što se nalazilo na kopnu našeg planeta koje više nije pogodno za život i dalji napredak. Obzirom da još nismo teraformirali niti jedan planet, jedino što možemo je spustiti se u dubine oceana i tamo pokušati stvoriti novu civilizaciju i nadati se da nećemo ponoviti greške iz prošlosti.

U hrvatskoj igri Aquatico koja je upravo izašla na Steamu i Epic Gamesu za PC platformu, naći ćete se u ulozi podvodnog graditelja koji će nastojati čim prije razviti kompletnu stambenu, energetsku i industrijsku infrastrukturu, kako bi ljudi s uništenog kopna mogli pronaći novu priliku za ugodan život na dnu oceana.

Ovaj zanimljivi “city builder” survival naslov djeluje potpuno drugačije od svih na koje ste navikli, jer element vode donosi prilično drugačiji način gameplaya u odnosu na slične igre u graditeljskom žanru.

Pored toga, takav setup nudi i neke dodatne izazove, jer je stanovnicima podzemnog grada potrebno osigurati zrak za disanje i energiju za svjetlo, strojeve koji će podvodne resurse pretvarati u korisne materijale za izgradnju novih struktura koje se nalaze pod kupolama te omogućuju stanovnicima svakodnevne stvari poput odlaska u šoping.

Obzirom da je u dubinama oceana vrlo hladno, važno je osigurati i grijanje da vam se stanovnici ne smrznu, a svi ti izazovi zajedno omogućit će vam da doslovce utonete u svijet Aquatica i uživate u gradnji i preživljavanju na istom, ali istovremeno i potpuno drugačijem planetu od našeg, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ukoliko niste sigurni je li ova igra za vas, prije kupnje možete zaigrati demo koji možete preuzeti na ovoj poveznici.