Vi ste superoružje protiv sila pakla u igri Doom: The Dark Ages

Vi ste superoružje protiv sila pakla u igri Doom: The Dark Ages

0

Iduće godine id Software će izdati novi naslov iz legendarnog Doom serijala za PC, Xbox Series X/S i PS5 platforme.


Doom: The Dark Ages će biti srednjevjekovni FPS prequel DOOM-a iz 2016. godine i DOOM Eternala, a moći će se igrati isključivo u singleplayeru.

U igri ćete se naći u ulozi legendarnog Doom Slayera, opakog ratnika koji ubija demone bori se protiv svih sila pakla svim raspoloživim sredstvima, što znači da se radi pucačini starog kova u kojoj ćete morati rješavati horde najružnijih kreatura koje ste ikada vidjeli.

Igra nas neodoljivo podsjeća na Serius Sam naslove CroTeama, no stvar je u tome što smo svi već zaboravili da su Doom i druge stare “doomolike” igre predstavljale uzor hrvatskim developerima kada su krenuli u izradu prvog Serious Sama, jer je upravo id Software stvorio takav tip gameplaya i sada mu ponovno udahnjuje novi život.

Stoga je jasno da će novi Doom biti namijenjen ljubiteljima totalnog beskompromisnog krvoprolića, iako kažu da će imati neku koliko toliko smislenu priču.

No također je jasno da se priča, kakva god bila, neće moći nositi s brutalnim oružjem kojim ćete komadati neprijatelje i brzinom gameplaya koja je karakteristična za igre ovog tipa.

Brzina, nasilje, divlja glazba, potoci krvi, ružne psovke i osjećaj moći, ono su što fanovi traže od ovakvih igara, a mladi igrači će moći vidjeti i osjetiti “kaj su klali naši stari”.