Google i Nvidia su protiv Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda

Google i Nvidia su protiv Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda

0

U trenutku dok američka regulatorna agencija FTC još uvijek razmatra je li namjera Microsofta da kupi Activision Blizzard u duhu pravila tržišnog natjecanja te je akviziciju zasad blokirala, sve veći je broj onih koji se protive tom poslu stoljeća vrijednom 69 milijardi dolara.


Prema najnovijem izvještaju, akvizicijom nisu oduševljeni Google i Nvidia, koji su svoju zabrinutost oko toga već izložili FTC-u.
Nvidia je tako FTC-u rekla da je jako važna “potreba za jednakim i otvorenim pristupom” igrama, mada se u izvješću izravno ne protivi akviziciji.

Google, u čijem se vlasništvu nalazi globalno popularna trgovina za prodaju mobilnih igara Google Play, za sada ne otkriva razloge zbog kojih je protiv akvizicije, ali se pridružuje Sonyu koji je bio prvi protiv Microsoftove namjere, što nije čudno, obzirom da se Sony boji da bi zbog akvizicije PlayStation platforma mogla ostati bez nekih velikih franšiza igara, obzirom da će Microsoft u jednom trenutku sigurno gurati samo svoju Xbox platformu.

Microsoft je već obećao Sonyu da će se ugovorno obavezati da će u slučaju akvizicije u idućih 10 godina sve Call of Duty igre istovremeno izdavati na Xbox i PlayStation platformama, no Sony ni time nije previše zadovoljan.

Hoće li na kraju uopće biti išta od ove akvizicije nemamo pojma, jedino nam se čini da je ovo iščekivanje velika distrakcija za Activision Blizzard koji broji peneze umjesto da radi nove fenomenalne igre.