Otvorene prijave za Global Game Jam Algebra 2023

Otvorene prijave za Global Game Jam Algebra 2023

0

Na natjecanje Global Gam Jam, koje se održava od 3. do 5. veljače na Algebrinom kampusu, mogu se prijaviti timovi i pojedinci te dobiti priliku za besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog ili diplomskog studija primijenjenog računarstva na Algebri.

Gaming industrija jedna je od najbrže rastućih industrija pa stoga ne čudi konstantna potreba za kvalificiranim radnicima. Važnosti ulaganja u obrazovanje kvalitetnog kadra prepoznala je i Algebra pa upravo s tim ciljem od 3. do 5. veljače organizira Gamedev weekend u sklopu kojeg će na svom zagrebačkom kampusu ugostiti Global Game Jam – najveće svjetsko natjecanje u izradi videoigara koji se simultano održava na lokacijama diljem svijeta, s desecima tisuća sudionika, takozvanih „jamera“.

Kako izgleda natjecanje Global Game Jam

Prijave za Global Game Jam i službeno su otvorene, a natjecanje je konceptom slično hackatonu. Glavni je cilj u 48 sati osmisliti video igru prema temi predstavljenoj na početku natjecanja. Pritom svaka lokacija može dodati svoj specifičan zahtjev koji prati glavnu temu pa će ovogodišnji Global Game Jam Algebra 2023 pred natjecatelje staviti upravo takav dodatni izazov. Prijaviti se mogu timovi i pojedinci te dobiti priliku za osvajanje vrijednih nagrada.

Nagrada za 1. mjesto je besplatna prva godina prijediplomskog ili diplomskog studija primijenjenog računarstva, a nagrada za 2. i 3. mjesto uključuje subvencioniranje 50 posto, odnosno 30 posto od iznosa školarine za upis prve godine prijediplomskog ili diplomskog studija primijenjenog računarstva. U sklopu stručnog prijediplomskog studija primijenjenog računarstva polaznici mogu odabrati Programsko ili Sistemsko inženjerstvo, dok su na diplomskim studijima, uz spomenute, ponuđeni i smjerovi Razvoj računalnih igara i Podatkovna znanost. Algebra također omogućuje studiranje na engleskom jeziku, kao i jedinstvenu priliku za stjecanje dviju diploma: one Visokog učilišta Algebra i prestižnog londonskog sveučilišta Goldsmiths koje je jedno od top 500 sveučilišta na svijetu.

Što nas čeka na Gamedev weekendu

Uz natjecanje Global Game Jam, u sklopu Gamedev weekenda – prvog takvog u nizu budućih događanja posvećenih industriji video igara i obrazovanju budućih game developera – održat će se dani karijera, izložba radova gamedev industrije te zanimljiva i korisna predavanja i paneli, kako za početnike tako i za veterane industrije.

Posjetitelji će tako imati prilike poslušati panel raspravu o ulozi i potrebama obrazovanja u game development industriji u Hrvatskoj, kao i sudjelovati na dva interaktivna predavanja vezana za financiranje tvrtki i projekata iz raznih postojećih novih izvora.

Predavanja Epic Mega Grant i EU Fondovi za kreativne industrije – natječaj vrijedan 33 milijuna eura

Adam Kovač, stručnjak iz tvrtke 3lateral/Epic Games s okupljenima će podijeliti sve o financijskoj potpori Epic MegaGrant koju dodjeljuje Epic Games i kako prijaviti svoj projekt.


Slična tema bit će i u fokusu predavanja stručnjakinje za EU fondove i osnivačice tvrtke PJR consulting Ane Fresl, koja će zainteresiranima otkriti iz kojih se EU fondova može povući čak 33 milijuna eura za razvoj industrije videoigara te mnoge korisna savjete o tome kako prijaviti projekt na EU natječaje i uspješno ga realizirati.


Više informacija o Global Game Jamu i Gamedev weekendu, kao i detaljan program, dostupno je na poveznici, a prijave su do 30. siječnja 2023. moguće ovdje.