Zapanjujuća SF avantura Somerville debitira na PS5 31. kolovoza

Zapanjujuća SF avantura Somerville debitira na PS5 31. kolovoza

0

Emotivna avantura s odličnim zagonetkama odvest će vas u svijet koji je pogodila invazija vanzemaljaca, nakon čega ste odvojeni od svoje obitelji te je tijekom igre trebate ponovno okupiti., za što ćete trebati rješavati neke od najoriginalnijih zagonetki u žanru.


Somerville je igra koju je razvio developer Jumpship i prvo je izašla na PC i Xbox platformama, gdje je stekla priličnu popularnost. Jumpship je sada želi ponuditi gamerima na PS5 i PS4 konzolama pa će na PlayStation platformama izaći 31. kolovoza ove godine.

Developer kaže da je ovo misteriozna znanstveno-fantastična narativna avantura u kojoj ćete otkrivati posljedice sukoba velikih razmjera dok istražujete bogati i atmosferski svijet transformiran katastrofom na putu da ponovno obnovite svoju obitelj.

Somerville vas izaziva na rješavanje niza zagonetki u izmijenjenom krajoliku pogođenom čudnim izvanzemaljskim sedimentom. S vašim protagonistom koji je otkrio sposobnost da njime manipulira na različite načine, Somerville nastavlja s novim idejama tijekom svog atmosferskog putovanja.

Dok istražujete Somerville, razaranje koje su za sobom ostavile invazivne vanzemaljske sile i oni koji su se opirali ispričat će svoju priču bez izgovorene riječi. Vanzemaljski oblici života od kojih morate bježati ili se skrivati u ovoj pustolovini mogli bi samo pružiti tragove za još dublje ulaženje u pravo značenje sukoba i otključavanje višestrukih završetaka koji pomažu otkriti pravi značaj čudnih događaja kojima svjedočite.

“Od izdavanja Somervillea za PC i Xbox prošle godine, marljivo smo radili na poboljšanju našeg debitantskog naslova,” rekla je direktorica studija Claire Boissiere. “Oduševljeni smo što sada možemo izdati najbolju verziju Somervillea još na PlayStationu, zajedno s ekskluzivnim značajkama PlayStationa kao što su dodirne povratne informacije i korištenje DualSense 5 Lightbara za odražavanje moći koje koristite u igri.”