Xbox Series X dobio sučelje u 4K rezoluciji

Xbox Series X dobio sučelje u 4K rezoluciji

0

Teško je povjerovati da je najsnažnija konzola na tržištu više od pola godina imala sučelje u 1080p rezoluciji. No Microsoft je odlučio popraviti smanjenu rezoluciju i ponuditi Alpha nadogradnju kroz Xbox Insider program.

Xbox Series X, igraća konzola s najvećom sirovom snagom, još od izlaska prošle godine ima glavni izbornik u 1080p rezoluciji, zbog optimizacije iskustva i drugih razloga za takav potez.

Ipak, u novoj Alpha nadogradnji koju je Microsoft pustio kroz Xbox Insider program za testere, nadograđuje sučelje na nativnu 4K rezoluciju.

Za usporedbu, konkurentni PlayStation 5 ima glavni izbornik u 4K rezoluciji s podrškom za HDR prikaz, pa televizori ne mijenjaju način prikaza prelazeći iz igre u izbornik i obratno, zbog čega je i iskustvo ugodnije.

Microsoft najavljuje da će testiranje trajati nekoliko mjeseci kako bi nabravili detaljna testiranja i pronašli moguće bugove i probleme kod izvođenja u višoj rezoluciji, što znači da će se korisnike koji nisu u Xbox Insider programu nadogradnja biti dostupna do kraja godine.