Novi žestoki retro FPS Dread Templar u Early Accessu na Steamu

Novi žestoki retro FPS Dread Templar u Early Accessu na Steamu

0

Ljubitelji žestokih, nasilnih i politički nekorektnih pucačina iz devedesetih godina prošlog stoljeća ponovno dolaze na svoje!

Piše: Igor Sečen

Developer T19 Games i izdavač 1C Entertainment na Steamu su lansirali prvu “Early Access” inačicu igre Dread Templar koju možete zaigrati ako vas neće smetati mogući bugovi i nedostatak brojnih sadržaja koji tek trebaju biti dodani prije izlaska igre u jesen iduće godine.

Dread Templar je FPS koji će vas odmah asocirati na legendarne igre iz ranih početaka 3D FPS žanra poput Dooma, Quakea i Blooda, što znači da ćete se naći u paklenom svijetu u kojem haraju čudovišta i demoni, a glavna (i jedina) misija će vam biti da sve to pobijete kako biste se osvetili za zlo koje su učinili vama.

Za razvaljivanje neprijatelja na raspolaganju ćete imati obilje vatrenog, hladnog i paklenog oružja koje će vam pomoći u krvoločnom probijanju kroz legije gadova, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Sve to događa se na mapama koje također podsjećaju na prapočetke pucačkog gaminga, no developere uopće ne sekira činjenica da će mnogi njihov naslov nazvati klonom ovoga ili onoga, jer im je glavna namjera bila da ožive svijet u kojem su stasale mnoge generacije starih gamera koji su predali “štafetu” svojim nasljednicima kako bi se žanr održao, mada u današnje vrijeme pikselizirana grafika bez ultra visokih rezolucija, fotorealističnih tekstura i modernih efekata koje pružaju najbolje i najskuplje grafičke kartice, može vrlo lako mnoge odbiti.

Izdavanje FPS-a starinske tehničke kvalitete u drugom desetljeću 21. stoljeća je ujedno i eksperiment koji bi vam trebao pokazati da za dobri žestoki gameplay nije potrebna najmodernija tehnologija.

To je kao da naručite hamburger bez ikakvih dodataka, salata i preljeva, nakon čega ćete otkriti da će negdje biti vrlo ukusan bez obzira što se sastoji samo od mesa i peciva, dok će drugdje (u McDonaldsu – op.a.) imati bljutavi okus po starom prešanom kartonu.