Vruće igre u hladnom siječnju

Vruće igre u hladnom siječnju

0

Doduše, siječanj ove godine i nije tako hladan ali svejedno dolazi nekoliko vrućih naslova koji će ga dodatno zagrijati. Krajem ovoga najdosadnijeg mjeseca u godini stiže nam prava anticikolona.

U gaming industriji siječanj se godinama tradicionalno povezivao sa sušom hit naslova i nekakvim prijelaznim periodom između udarnog prosinca i proljeća, kada bi ponovo počele izlaziti nešto jače igre. No posljednih godina i nije tako jer su poneki izdavači upravo u praznom siječnju našli priliku za izbaciti na tržište hit-igru, kada je konkurencija najslabija. Tako će biti i ovoga mjeseca.

U narednih desetak dana izaći će nekoliko manga/anime igara koje će na ovim prostorima teže proći zapaženo – One Piece Oddyssey, Dragon Ball Z: Kakarot te Fire Emblem Engage. Nešto nam je interesantniji novi Monster Hunter: Rise koji će 20-og u mjesecu zatvoriti ovaj japanski krug.

I onda dolaze prave stvari. 24. siječnja konačno, nakon brojnih odgoda, stiže akcijski RPG Forspoken kao prvi pravi ovogodišnji hit. Priču o ženi iz New Yorka koja zamijeni svoj ludi svijet onim iz još luđeg fantazijskog svijeta Athie prepunog magije i krvoločnih zvijeri zaigrat će vlasnici PC-a i Playstationa 5. Tri dana kasnije veliko je finale s izlaskom izvanrednog remakea originalnog Dead Spacea o kojem smo nedavno pisali i koji puno obećava. Hoće li on zaista biti posljednji čavao u sanduk posrnulog Callisto Protocola vidjet ćemo već za dva tjedna.