VIDEO: Stiže igra Guardians of the Galaxy

VIDEO: Stiže igra Guardians of the Galaxy

0

Square Enix je uspješno držao u tajnosti sve informacije o novom projektu i kolaboraciji s Marvelom. Iskusni Eidos Montreal priprema Guardians of the Galaxy igru koja izlazi usporedno s novim stripovima.

Eidos Montreal, studio koji stoji iza uspješnog reboota Deus Ex serijala i posljednjeg nastavka nove Tomb Raider trilogije, već godina u tajnosti radi na next-gen igri zasnovanoj na najzabavnijem Marvelovom predlošku.

Ultrazabavni strip, igrani film, a sad i igra Guardians of the Galaxy prati priču petorice svemirskih plaćenika koji krpaju kraj s krajem plešući na rubu zakona, no ipak, u svom kaosu koji izazivaju gdje god kroče, nekako uspjevaju biti heroji.

Za razliku od nedavno izdanih Avangersa koji su bili kooperativna multiplayer igra, Guardians of the Galaxy ima u potpunosti drugačiji pristup. Igrači upravljaju isključivo sa Peter Quillom poznatijim pod međugalaktičkim imenom Star-Lord, dok ostatak družine vodi napredni AI kojem igrač daje naredbe kako bi povezao napade u lančane kombo napade. Igra ima RPG elemente, te je bitno održavati dobre odnose s ostatkom posade. Svaka akcija i reakciju, pa će tako odnosi u timu biti bolji ili lošiji, ovisno o tome čijoj se strani priklonite.

Igra nas vodi na pregršt raznolikih planeta, koji će u next-gen inačicama zasjati punim sjajem, što pokazuje i priloženi trailer. Također, kako vidimo, humor igre prati onaj iz filma, a sve je začinjeno i fantastičnim soundtrackom osamdesetih.

Guardians of the Galaxy stiže na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S već 26. listopada ove godine. Igra će biti dostupna i za staru generaciju konzola, s nešto oskudnijim vizualima.