VIDEO: Konačno prikazan Battlefield 2042 gameplay

VIDEO: Konačno prikazan Battlefield 2042 gameplay

0

Nakon prikazanog kinematografskog foršpana, sve što smo čekali je punokrvni gameplay Battlefielda 2042. Sad kad smo i to vidjeli možemo sa sigurnošću reći da imamo potencijalno najveći multiplayer hit na vidiku.

Samo nekoliko dana nakon inicijalnog prikaza Battlefielda, Electronic Arts je prikazao i gameplay trailer kojeg su svi priželjkivali.

Kako je ranije najavljeno, mape doista jesu ogromne, te prikazuju sav kaos rata. Osim ogromnih okršaja sa 64 igrača na svakoj zaraćenoj strani, Battlefield 2042 po uzoru na Titanfall donosi dodatne AI suborce kako bi prikaz rata bio što realističniji. Mape, koje se mijenjaju zbog same destrukcije okoliša pod utjecajem teškog naoružanja igrača, također će se mijenjati i zbog vrlo izraženih vremenskih neprilika, poput pustinjske oluje ili pijavica razorne moći.

Battlefield serijal nosi nikad veći arsenal oružja, koja će biti moguće modificirati u hodu. U traileru je prikazana izmjena dodataka na oružju ovisno o situaciji, a koje podsjeća na sličan gameplay feature koji je svojevremeno uveo Crysis. Također, igrači će na raspolaganju imati borbene lovce, helikoptere, tenkove, te drugu laku i tešku mašineriju.

Sedam mapa koje dolaze na launchu igre, biti će ogromne i prožete brojnim scenarijima, pa ćemo tako svjedočiti lansiranju rakete i brojnim drugim događanjima. Iako nema kampanju za jednog igrača, DICE najavljuje da je priča više no ikad ukomponirana u multiplayer mečeve, što je i praksa posljednjih godina u industriji.

Kako sve izgleda u pokretu, pogledajte u priloženom traileru. Čekanje je pri kraju. Battlefield 2042 igramo već u listopadu.