VIDEO: Novosti s prve večeri Gamescoma 2022.

VIDEO: Novosti s prve večeri Gamescoma 2022.

0

Podsjetimo se svih zanimljivosti sa sinoćnjeg najvećeg svjetskog gaming događaja, Gamescoma.

Gamescom se vratio u svom najboljem izdanju, digitalno i uživo u Cologneu s trajanjem punih pet dana. Sinoć nam je uslijedilo otvorenje Gamescoma koje je oduševilo igrače diljem svijeta, a pogledajmo ili pročitajmo i zašto.

Developer TaleWorld najavio dolazak Mount & Blade II: Bannerlord na konzole 25. listopada ove godine. Konzole uključuju Xbox Series X/S, Xbox One, PS4 i PS5, a naslov možete prednaručiti za $49,99.

Dead Island 2 podiže se iz mrtvih 3. veljače 2023. sa šest igrivih likova. Naslov kojeg se očekuje još od 2014. godine, a koji bi se trebao pojaviti na Xbox Series X i PS5 konzolama te PC-u s mnoštvom sukoba i ekscentričnih likova.

U veljači 2023. (28. veljače) možemo očekivati i proširenje Destiny 2: Lightfall koji će se fokusirati na planet Neptun i predstaviti futuristički grad Neomunu. Prednarudžbe su moguće već sada po cijeni od $49,99 za Xbox One i Series X/S, PS4, PS5 konzole te Google Stadiu i PC.

Predstavljena nova survival igra u otvorenom svijetu prema vrlo popularnoj seriji knjiga i filmova – Dune: Awakening. Kratki isječak prikazuje devastaciju Arrakisa od strane masivnog pješčanog crva, a očekuje nas samo još i više. Iako još ne znamo kada će izaći, na službenoj interaktivnoj web stranici igre moguće se prijaviti za beta testiranje naslova.

Prikazan je i novi trailer The Callisto Protocola brutalnog sukobljavanja s neprijateljima i smrti uz napredno oružje i nepredviđene situacije.

Piše: Matija Ančić

Sljedeće godine pripremimo se i za Everywhere, novi doživljaj u nekolicini svijetova zbog kojeg nećete znati što je stvarnost, a što digitalni svijet.

Kada već govorimo o novim prikazivanjima, mogli smo vidjeti i novi gameplay nadolazećeg Harry Potter RPG-a Hogwarts Legacy uz pripadnika klase Slytherin koji se odluči poslužiti crnom magijom i uvući igrača u takav ilegalan poduhvat. Tim potezom ne može se dogoditi ništa pretjerano dobro, a sve ćemo saznati 10. veljače 2023. s izlaskom igre. Prednarudžba će biti moguća sutra pa pripremite svoje kartice.

Omogućen nam je i prvi pogled na novi Tales from the Borderlands pun akcije, humora i borbe akcijskih figurica. Kako se ne bi zbunili, riječ je o više-manje narativnoj igri punoj izbora, a svaki od njih imat će posljedicu na dalji razvoj priče. Priča će se vrtjeti oko tri ne-baš-heroja Anu, Octavija i Frana. Tales from the Borderlands bit će dostupni 21. listopada na Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X konzolama te PC-u po cijeni $39,99 za standardnu digitalnu verziju.

Još jedan trailer za Sonicovu novu 3D igru, open-zone platformer avanturu Sonic Frontiers s izlaskom 8. studenog na Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One/Series X konzole i PC, a koji nas uvodi u cijelu priču.

Najavljen DLC Dying Light 2 Stay Human: Bloody Ties s izlaskom 13. listopada, a koji će dobiti novo područje borbe pod nazivom The Carnage Hall, nove priče, misije, oružja, interakcije i više. Uz prednarudžbu DLC-a igrač će dobiti i aristokratski poklon koji će mu poslužiti u stvaranju svoga lika i još poneke predmete.

Unknown Worlds otkrili svoju novu nadolazeću igru Moonbreaker. Riječ je o turn-based strategijskoj sci-fi igri koja na Steam u Early Accessu dolazi 29. rujna ove godine.

Nakon što je svijet poludio za oponašanjem koza davne 2014., ove godine (17. studenog) dolazi nam i Goat Simulator 3 čiji kaotični gameplay smo mogli vidjeti i na sinoćnjem događanju. Igra će biti dostupna na Xbox Series X/S i PS5 konzolama te PC-u.

Jeff Gardiner koji iza sebe ima Fallout 3, The Elder Scrolls 4: Skyrim, Fallout 4 i Fallout 76 te Charlie Staples, stalni dizajner za Obsidian otkrili da rade na novoj igri Wyrdsong, fantasy avanturu smještenu u Portugalu u Srednjem vijeku, a koja će biti dostupna na konzolama i PC-u.

Predstavljen i gameplay trailer za naslov Lies of P, miks viktorijanskog i futurističkog doba u borbi protiv laži i obmana inspiriranoj poznatim Pinocchiom.

Return to Monkey Island najavljen za izlazak na Međunarodni dan razgovora poput pirata ili (ako slučajno ne znate kada je to) 19. rujna ove godine kroz klasičan humor i dobro poznati dizajn.

High on Life prikazao i svoj svježi necenzurirani gameplay trailer za Xbox i PC kroz boss borbu s 9-Torgom. Na vama je da obranite čovječanstvo od vanzemaljskog kartela, Garmantuousa i njegove bande, koji ih želi iskoristiti kao drogu. Naslov će biti objavljen 13. prosinca ove godine.

U rano doba iduće godine na Xbox, PlayStation i PC izaći će Killer Klowns from Outer Space, rekreacija kultnog filma iz 80-ih. Igrači će preuzeti uloge Killer Klownova i krenuti u pohod na ljude ili će pak odlučiti igrati kao preživjeli pa će se baciti na vanzemaljce.

Gotham Knights prikazao nam je svoje zločince – Harley Quinn, Mr. Freeze, ClayFace i Court of Owls koji će našim herojima predstavljati popriličan problem tijekom igre. Naslov je najavljen za izlazak 21. listopada.