Konačno ćemo moći zaigrati Dead Island 2

Konačno ćemo moći zaigrati Dead Island 2

0

Dead Island 2 uskrsnuo je na Gamescom Opening Night Live 2022. Nakon godina čekanja, odgoda, šaputanja internetom i curenja informacija, razvojni programer Dambuster Studios igri je konačno dao ponovno otkrivanje.

Piše: Iva Ledinščak

Osam godina kasnije, Dead Island 2 se trijumfalno vratio na Gamescom. Zbog prikaza u otmjenom CGI traileru možemo očekivati distopijsku pješčanu viziju Los Angelesa, kreativno prozvanog „HELLA“. Kao igrač, vi i nekolicina odabranih jedini ste imuni na apokalipsu nemrtvih i morate spasiti svijet u igri za jednog igrača ili u suradnji do tri igrača.

Datum izlaska ove akcijske RPG horor avanture je 3. veljače 2023., dakle gotovo 11 i pol godina nakon izlaska prve igre. Dead Island 2 otkriven je još na E3 2014. s CGI trailerom koji prikazuje čovjeka koji trči, nesvjesnog zombi kaosa koji se događa iza njega.

Kratki gameplay trailer uslijedio je na Gamescomu tog ljeta, vrlo sličan ovogodišnjem, iako je izgledao puno manje ušminkano. Nakon neočekivanog neoduševljenja, igra je polako počela nestajati. I tako godinama. Originalni trailer pogledan je na YouTubeu više od 26 milijuna puta. Jedan od smješnijih komentara glasi: “ To je bio cool kratki film. Trebali bi napraviti igru po njemu.”

Najnoviji trailer za Dead Island 2 pokazuje Jacoba, jednog od šest ubojica zombija kojima se može igrati. Prema razvojnim programerima igre, ovi likovi su “veći od života”, s “jedinstvenim” dijalozima koji dočaravaju “gnjecavi” ton igre, “bez poštovanja” prema likovima. Također ima co-op kampanju, veću kartu i složeniji sustav komadanja od svojih prethodnika. Pretpostavljamo da će oni slabijeg želuca odmah primijetiti koliko je složeniji.

Prvi Dead Island 2011. napravio je Techland. Poljski studio je trebao snimiti i nastavak, ali je umjesto toga napravio parkour zombi hit Dying Light. Tada se uključio Yager Development. Godine 2015. izdavač Deep Silver odustao je od studija Spec Ops: The Line zbog proturječnih vizija i angažirao Sumo Digital iz UK-a. Ni to nije upalilo. Do 2019., matična tvrtka THQ Nordic (sada jedan od mnogih aktera Embracera) najavila je da će Dambuster Studios završiti igru s jednim od internih studija Deep Silvera, dok su nove alfa verzije počele curiti online.

I sada smo tu. Dying Light 2 objavljen je u veljači i bio je okej. Bilo da je Dead Island 2 bolji, lošiji ili samo još jedan mesarski survival, sigurno će biti zapamćen kao igra kojoj nisu dopustili da umre.

Dead Island 2 PC, jedan od najčešće pretraživanih pojmova među desktop Dead Islandersima, dobio je veliku pažnju nakon curenja Dead Island 2 18. kolovoza, kada je Amazon naveo platforme, pojedinosti o izbrisanim pričama i nove snimke zaslona. Osim na PC, Dead Island 2 će biti lansirana i na PS5, PS4, Xbox Series X i Xbox One.

Na kraju, u nastavku slijedi najnoviji trailer za Dead Island 2, koji bi vam trebao dati neku ideju o tome što možete očekivati od igre kada bude lansirana 2023. kao jedne od najočekivanijih nadolazećih igara za Xbox Series X i nadolazećih igara za PS5.