Valheim je osvojio nagradu GOTY 2021 za najbolju igru 2021. godine

Valheim je osvojio nagradu GOTY 2021 za najbolju igru 2021. godine

0

Nemojte nas zatući ako smo pogriješili, ali mislimo da je ovo prvi puta da je jedna RPG sandbox survival igra osvojila prestižnu nagradu GOTY 2021. kao najbolja video igra godine.

PC Gamerov izbor najboljih igara protekle 2021. godine završio je proglašenjem najbolje igre ukupne kategorije, a ta čast je pripala sandbox survival RPG naslovu Valheim, koji kombinira žanrove preživljavanja, RPG-a, avantura, pucačina, pa čak i borilačkih igara.

Piše: Igor Sečen

Većina igrača na početku igranja neće biti previše oduševljena “još jednom vikinškom igrom” jer na prvu loptu djeluje kao i mnogi drugi naslovi toga tipa, no kako ćete dalje igrati ubrzo ćete otkriti da nakon više od 100 sati imate još puno toga za otkriti, napraviti i uživati.

Čim napustite mali otok s početka igre koji zapravo predstavlja tutorial koji će vas uvesti u osnove gameplaya, shvatiti ćete da vas vani čeka ogromni svijet s brojnim stvarima koje niste mogli vidjeti i raditi nigdje drugdje.

Igra nije bez veze okupila na milijune igrača, jer donosi doista odličan gameplay a i stalno je nadograđuju novim featuresima.

Kao mrtvi viking, transportirani smo u izmišljenu 10. stvarnost unutar nordijske mitologije. Ovo 10. carstvo je strašno da ga se čak i bogovi boje, a mi smo zaduženi za “čišćenje”. To znači da nam je cilj boriti se protiv njegovih čudovišta i osloboditi svijet mnogih boss neprijatelja kako bismo ga učinili prikladnijim domom.

Kao i u svakoj igri preživljavanja na početku smo potpuno bespomoćni i s ograničenim pristupom alatima i tehnologijama jer živimo doslovce u kamenom dobu. Kako napredujemo i pobjeđujemo izazove napredovat ćemo u sljedeće doba i dobiti pristup metalnim alatima, koji nam znatno olakšavaju putovanje, ali svijet i njegovi stanovnici također postaju smrtonosniji, tako da ste čitavo vrijeme u balansu između napredovanja i novih poteškoća koje vam stvaraju stalni izazov.
Očekujte puno gradnje, craftanja, skupljanja resursa, ali i strategije i borbe.

Kao najbolji opis kojim opravdavaju izbor Valheima za igru godine, članovi žirija GOTY 2021. nagrade navode da je ovo igra prepuna događanja u kojoj je zapravo svaki novi dan nova avantura.

Ova igra za jednog do 10 igrača omogućit će vam da izborite svoje časno mjesto pod sjenog samog Odina, a je li zaslužila titulu za igru godine možete provjeriti samo ako je zaigrate.