Novi detalji o PS VR2 headsetu, PS VR2 Sense kontrolerima i ekskluzivnoj igri za novu VR platformu

Novi detalji o PS VR2 headsetu, PS VR2 Sense kontrolerima i ekskluzivnoj igri za novu VR platformu

0

Sony je na CES 2022 sajmu otkrio ponešto novih detalja o VR headsetu iduće generacije koji će biti kompatibilan s PS5 konzolama i novim VR2 Sense kontolerima.


Novi headset će se zvati PlayStation VR2 ili PS VR2, a imat će rezoluciju zaslona od 2000 x 2040 piksela po oku uz vidno polje od 110 stupnjeva. Pored toga PS VR2 će donijeti frekvencije osvježavanja od 90 do 120 Hz te će podržavati 4K HDR.

Piše: Igor Sečen

PS VR2 ima praćenje iznutra prema van, što znači da koristi više ugrađenih kamera za praćenje pokreta vaše glave i kontrolera. Sony je također predstavio novu senzornu značajku za uređaj nazvanu “headset feedback”, odnosno “povratna informacija slušalica” koja može učiniti igre i doživljaje još impresivnijim. Headset feedback koristi ugrađeni motor s vibracijama za simulaciju događaja u igri, pa može, na primjer, oponašati osjećaj povišenog pulsa lika u igri koji se nalazi u opasnosti ili pod fizičkim opterećenjem, kao i osjećaj “strujanja” objekata koji prolaze blizu njegove glave.

Za povećanje imerzivnog iskustva brinu se također 3D audio i praćenje pokreta očiju. Headset može detektirati kretanje vaših očiju, omogućujući vam interakciju s okruženjem igre kao što biste bili u interakciji sa stvarnim svijetom.

Što se tiče kontrolera PS VR2 Sense, oni će imati ključne značajke DualSense kontrolera, posebice haptičku povratnu informaciju i prilagodljive okidače.


Iako Sony još nije otkrio kada će novi headset biti dostupan i po kojoj cijeni, tvrtka je najavila jednu od prvih igara koja će stići na platformu pod nazivom Horizon Call of the Mountain, o kojem možete saznati ponešto više detalja u ovom videu.

Radi se o VR iskustvu u svemiru franšize Horizon, a radi se ekskluzivno za PS VR2 platformu.

Nažalost, Sony nije objavio slike novog VR headseta i VR kontrolera, što bi moglo značiti da još uvijek rade na dizajnu.

VR2