Uskoro ćemo svemir zasipati mecima u Starfieldu

Uskoro ćemo svemir zasipati mecima u Starfieldu

0

Još malo i dolazi nam dugo očekivana svemirska RPG pucačina. Nakon 25 godina stiže novi svijet od Bethesda Game Studios-a. Krenite na epsko putovanje i odgonetnite najveći misterij života.

Piše: Robert Barbir

Bethesdin prvi originalni RPG u 25 godina, Starfield, smješten je u realistično očekivanom prostoru 24. stoljeća. Naslov koji je prvi put najavljen još 2018. godine na E3 konferenciji, tek četiri godine kasnije konačno dobiva neke nove detalje.

Iako je Bethesda najavila lansiranje 2022. godine, Starfield je sada odgođen na 2023. godinu, taman nakon što smo izvježbali jetpack manevriranje. Unatoč odgodi, nastavit ćemo vježbati naše astronautske rambo vještine, a vama donosimo neke informacije koje bi vas mogle zanimati ako planirate uspješno lebdjeti u sljedećem Bethesdinom RPG-u.

Službeni trailer

Trailer kojim je Starfield predstavljen na E3 možete pogledati u nastavku. Filmski trailer prikazuje astronauta kako se penje u svemirski brod dok roboti gaze po površini misterioznog planeta. Dobivamo lijep pogled na brod dok nepoznati glas kaže “Ono što ste pronašli je ključ za otključavanje… svega” i “Došli smo do početka posljednjeg putovanja čovječanstva.” Pilot sjeda za konzolu, okreće hrpu prekidača, a sve to završava paljenjem raketnog pogona i polijetanjem.

Također možete gledati YouTube seriju pod nazivom Into the Starfield, koja razlaže njihovu inspiraciju, pokazuje nove konceptualne umjetnosti i govori o igri.

Prvi dojmovi

Showcase Xboxa & Bethesde 2022. dao nam je naš dugo očekivani prvi pogled na pravi Starfield gameplay, a Todd Howard je mnogo je toga pokazao fanovima. Na pustom sumpornom mjesecu zvanom Kreet, upoznajemo se s međuzvjezdanim otvorenim svijetom Bethesde. Isječci NPC razgovora daju nam uvid u sveobuhvatni cilj igrača i frakcije kojima se mogu pridružiti tijekom svojih istraživanja.

Dobivamo uvid u stvaranje likova, koje Howard naziva Bethesdinim “najfleksibilnijim do sada”. Postoji sustav vještina, gdje vještine odabrane na svakom levelu mogu dobiti dodatne pogodnosti i efekte što vam u konačnici pruža veću fleksibilnost s karakterom. Naravno omogućit će igračima da modificiraju i prilagode svoje svemirsko oružje. Igrači će moći uspostaviti vrstu baze dok istražuju vanzemaljske svjetove, koristeći mehaniku koja se čini razrađenijom od one koja vas je tjerala da izgradite bazu u Falloutu 4.

Todd za kraj otkriva Starfieldovu mogućnost gradnje vlastitog svemirskog broda. Igrači potpuno prilagođavaju izgled i performanse svoje letjelice, sve do pojedinačnih modula različitih proizvođača. Showcase završava s objašnjenjem Starfieldovih razmjera. Igrači mogu sletjeti i istraživati gdje god žele, na bilo kojem planetu, u više od 100 zvjezdanih sustava – što znači potpuno istraživu galaksiju od preko 1000 planeta.

Imat ćete robo ljubimca zvanog Vasco

U nedavnom videu koji smo vam priložili u nastavku Bethesda je po prvi put pokazala Vasca. Ovaj ekspedicijski robot vjerojatno će biti Starfieldov robo ljubimac, najvjerojatnije nešto slično Dogmeatu u Falloutu 4. Prvobitno napravljen od strane Lunar Roboticsa, Vasco je prilagođen kako bi se nosio s problemima koji se javljaju u ekspediciji svemira. Naoružan je i ima kapacitet za pohranu vaše raznolike opreme koja će vam biti potrebna u istraživanju. Naši pratioci će također komentirati vašu okolinu ili stvari koje se događaju oko vas.

Kad je datum izlaska?

Starfield izlazi u prvoj polovici 2023. godine. Originalni datum izlaska bio je predviđen za 11. studeni 2022. godine , ali smo prošlog mjeseca dobili informacije o kašnjenju. Iz Bethhesde su poručili da oni i Redfall tim imaju toliko velike ambicije za ovaj naslov da je najbolje da pričekaju s izlaskom i posvete još malo vremena kako bi doradili naslov i servirali nam dobro poliranu verziju.
Kada malo detaljnije pogledamo AI vidimo da ima još posla, pa možda i bolje da si ekipa uzme dodatnog vremena kako ne bi dobili još jedan fijasko kao što je bio Cyberpunk 2077.

Od malena smo uživali u Elder Scrolls naslovima, a kasnije i u Fallout svjetovima. Znamo da Bethesda ima potencijal da nas oduševi, a ovaj naslov čini se kao svemirski spoj njihovih najpoznatijih naslova.  Zbog toga mislimo da Starfield ima potencijal da oduševi mnoge. No nažalost, mora ćemo se još malo strpjeti. Nećemo im zamjerati, nitko ne voli nedovršene igre.