Brodom kolonizirajte jedan otok, a raketom otiđite na drugi

Brodom kolonizirajte jedan otok, a raketom otiđite na drugi

0

Od dvojice malih developera, dolazi nam Captain of Industry. Vi i vaša vjerna posada imate zadatak kolonizirati otok i izgraditi industrijsko carstvo kakvog se ne bi stidio ni Elon Musk.

Piše: Robert Barbir

U Captain of Industry  vaše će putovanje započeti s malom posadom preživjelih na napuštenom otoku. Ako ćete stvari raditi kako treba, napredovat ćete do razine samodostatne kolonije i igrat ćete važnu ulogu u industriji regije. Ali prvo, da biste preživjeli, morate iskopavati sirovine, uzgajati hranu, graditi tvornice, proizvoditi proizvode, konstruirati vozila, istraživati nove tehnologije, istraživati svoju okolinu i trgovati s drugim otocima. Ako ćete biti uspješan poduzetnik, čak možete pokrenuti svemirski program i graditi rakete! Ali to će biti dug i težak put za neke…

Počnite jednostavno – topite željezo, miješajte beton, stvarajte građevinske dijelove i uzgajajte hranu. Uskoro ćete se moći proširiti na preradu sirove nafte, elektroniku, solarne panele, podatkovne centre, pa čak i rakete. Postoji preko 150 jedinstvenih proizvoda za istraživanje i rad!
Potpuno automatizirani logistički sustav osigurava da će proizvodi uvijek ići tamo gdje su najpotrebniji. Vaš je posao upravljati lancem opskrbe, izgraditi dovoljno kamiona da se stvari kreću i povezati strojeve u blizini s pokretnim trakama ili cjevovodima za optimiziran transport resursa.

Da biste izgradili napredno carstvo, morate biti pametni. Pažljivo postavite strojeve kako biste ih učinkovitije povezali s transportnim trakama, preradite sirove u blizini lokacije kopanja kako biste uštedjeli gorivo potrebno za transport ili nadogradite proizvodne lance učinkovitijim strojevima kako bi uštedjeli na sirovinama.
Pronađite prirodna bogatstva svoje zemlje i iskoristite ih da proširite svoje carstvo. Iskopajte ugljen, željezo, bakar, zlato ili crpite podzemnu naftu i vodu! Napravite otvorene rudnike za vađenje vrijednih ruda iz podzemlja ili jednostavno bacite višak kamenja u ocean kako biste stvorili novu zemlju na kojoj ćete graditi! Zapamtite da nijedna planina nije dovoljno visoka za vašu flotu bagera!

Svoje ljude morate hraniti uzgojem krumpira na farmama. Ali ovo neće biti dovoljno. Kasnije ćete moći uzgajati različite plodove za proizvodnju više vrsta hrane i proizvoda. Također možete proizvoditi gnojiva i koristiti staklenike kako biste podmirili potrebe za hranom. Naravno kao i u svim takvim naslovim s vremenom ćete otključati nove zgrade i materijale koji će učiniti vašu tvornicu učinkovitijom. Nove tehnologije će mijenjati vaš tijek igranja i razvoja, a u konačnici i vašu budućnost.
Popravite i nadogradite svoj brod boljim motorima, oklopom i oružjem. Istražite svoju okolinu, pronađite izbjeglice, saveznička naselja s kojima ćete trgovati, otkrijte više resursa i budite spremni za pomorske bitke s dosadnim piratima!

Ako ste ljubitelj Factorio-a i sličnih naslova, ovo vas bi svakako moglo zanimati. U nastavku pogledajte trailer, a za više informacija pogledajte službene stranice.