Unpacking dolazi na PS4 i PS5

Unpacking dolazi na PS4 i PS5

0

Indie developer Witch Beam (Brisbane) i Humble Games (San Francisco) od 10. svibnja lansiraju svoju hit igru na PlayStation 4 i 5.

Piše: Iva Ledinščak

Ako ste do sada imali priliku zaigrati Unpacking, mogli ste se uvjeriti kako se doista radi o vrlo opuštajućoj narativnoj igri u kojoj vadite stvari iz kutija i smještate ih na nova mjesta u novom domu. Dok raspakiravate stvari, polako skupljate tragove o životu vlasnika predmeta u kutijama. Kroz niz od osam selidbi, otkrivate osam različitih priča o likovima za koje možete imati osjećaj kao da ste ih stvarno upoznali.

Krećete se po svim mogućim prostorijama, dok ne razmjestite predmete na njihova mjesta u cijeloj kući. Cijelo je iskustvo vrlo smirujuće jer nema ograničenog vremena u kojem to trebate napraviti, kao ni bodova koje trebate sakupiti. Atmosferi svakako pridonosi soundtrack nagrađivanog skladatelja i audio direktora, Jeffa van Dycka.

Igrači mogu istražiti svaki kutak interijera dok slažu tanjure, ručnike i knjige na police. Likovi su sa sobom ponijeli hrpu stvari, ali neke su i slučajno ostavili za sobom u starom domu. Svi ti predmeti kreiraju priču o svojim vlasnicima, koja se postepeno otkriva igračima.

Otkada je objavljena, igra Unpacking je osvojila prestižne nagrade poput BAFTA Game AwardsD.I.C.E. Awards, Game Developers Choice Awards, BandLab NME Awards, Australian Game Developer Awards, Can I Play That? Accessibility Awards, Gayming Awards, SXSW Gaming Awards i Webby Awards. Osim toga, igra je bila i nominirana u raznim kategorijama za nagrade poput IGF Awards, Game Development World Championship Awards, GLAAD i Video Game Accessibility Awards.

Saznajte više o Humble Games i Witch Beam.