Hoćemo li Gotham Knights na jesen zaigrati u četiri igrača?

Hoćemo li Gotham Knights na jesen zaigrati u četiri igrača?

0

Iako smo već 2020. godine znali da se u igri pojavljuju četiri lika, Warner Bros do sada nije objavio snimku koja uključuje gameplay više od dva igrača. Na sreću, ne moramo više brinuti jer je mogućnost igranja igre sa do četiri igrača teoretski potvrđena.

Gotham Knights akcijski je open-world RPG u dobro poznatom, ali najdinamičnijem do sada, Gotham Cityju. Videoigru moguće će biti zaigrati solo ili s drugim članovima tima. Iako službena stranica Gotham Knightsa nije objavila ništa novo, prilikom ulaska u igru na PSN trgovini vidljivo je kako je došlo do updatea koji nalaže potporu do četiri igrača. Osim toga, šuška se i o mogućnosti igranja s istim igračem pa se tako tim može sastojati od primjerice tri Batgirl. Svakako, nadamo se da do većih promjena u ovim vijestima neće doći.

Piše: Matija Ančić

Tvoje nasljeđe započinje sada

Batman je mrtav, a na ulice Gotham Cityja istrčao je još veći kriminal. Borba za dobro spala je na četiri junaka čija imena možda i znate: Batgirl, Nightwing, Red Hood i Robin, a koji su pod zadatkom zaštititi Gotham, dati nadu u bolje sutra njegovim stanovnicima te dovesti policajce i kriminalce u red. Igra će se kretati od rješavanja tajni, koje će otkriti najmračnije tajne povijesti grada, pa sve do poražavanja notornih zločinaca u vrhunskim borbama.

Upoznajmo naše junake

Red Hood ili Jason Todd agresivni je junak s kratkim fitiljem, što i ne čudi ukoliko znamo da je umro nasilnom smrću te bio na silu oživljen. Iako se uči postavljanju granica, neće oklijevati u prelasku iste kada je riječ o utjerivanju pravde u korumpirani Gotham City. Jason je treniran do ruba ljudske snage i njegove vještine broje nekoliko tehnika combata s različitom sortom oružja (tradicionalnog i high-tech), a ulaskom u tim prihvatio je Batmanove metode koje nisu pogubne za druge.

Robin ili Tim Drake najmlađi je član tima, ali ujedno i najpametniji, što potvrđuje i činjenica da je master deduktivnog zaključivanja. Tim ima vjeru u Batmanove misije i motiviran je uvjerenjem kako je Gothamu potreban heroj (ili više njih) nakon što je izgubio Batmana. Njegovu vještinu obuhvaća ekspertno naoružanje, umjetnost tajenja i ranije spomenuta psihološka pozadina koja će mu svakako koristiti tijekom cijele priče.

Batgirl ili Barbara Gordon prvenstveno je naoružana dobrom voljom i predanošću. U njezinoj glavi predaja Gothama kriminalu nikada nije bila opcija. Veliki je utisak u tome ostavio njezin otac, policajac Gotham Cityja koji je svoj život ostavio za bolje sutra, a Barbara se želi uvjeriti kako to nije bilo uzalud. Nakon što je završila u invalidskim kolicima, postala je Oracle, ekspert za moćne informacije i komunikaciju, a samo se uz pomoć volje i intenzivnog treninga i rehabilitacije uspjela oporaviti od svojih ozljeda. Barbara je visoko trenirana u brojnim načinima borbe, a koji uključuju kickboxing, capoeiru i jiu-jitsu. Njezin je signature weapon tonfa i svoje vještine ne skriva ni kada se pred njom nalazi računalo koje je potrebno hakirati ili kodirati te tehnologijski sustavi u kojima mora pronaći informacije.

Nightwing ili Dick Grayson prirodni je vođa, optimist i najkarizmatičnija osoba Obitelji Batman. Odrastao je u neobičnoj, ali pozitivnoj i voljenoj cirkuskoj obitelji pa iznimno cijeni bliske osobne veze. Kao optimist vjeruje u bolje sutra, pozitivan ishod borbi i u ljude koji bi trebali doživjeti promjenu i vidjeti svijet oko sebe. Naš se junak može pohvaliti s iskustvom u akrobacijama i ekspertizi baratanja dvojnim escrima štapovima koji čine njegov signature weapon.

Kada započinje povratak dobra na ulice Gotham Cityja?

Gotham Knights možemo očekivati 25. listopada ove godine, a moguće će ga biti zaigrati na PC-u, PlayStation 4 i 5 te Xbox One i Series X/S konzolama.