U Overwatch 2 igrači će morati “zaslužiti” svakog heroja

U Overwatch 2 igrači će morati “zaslužiti” svakog heroja

0

Novi Overwatch stiže 4. listopada, a Blizzard je jučer objavio da će pridošlice morati odigrati stotinjak mečeva kako bi otključali originalnu postavu heroja.

Piše: Iva Ledinščak

Igrači Overwatch 2 koji nisu nikada igrali originalni Overwatch, morat će provesti dosta vremena otključavajući popis od 32 heroja igrajući dvojku. Blizzard Entertainment u utorak je rekao da će u sklopu “prvog korisničkog iskustva” Overwatcha 2 novi igrači otključati načine igre i sve originalne Overwatch heroje “tijekom otprilike 100 mečeva“.

Blizzard je na temelju feedbacka igrača, koji se osjećaju preplavljenima brojnim modovima i herojima, odlučio promijeniti neke stvari, prihvatiti priljev pridošlica i istovremeno prebaciti Overwatch na free-to-play.

Prvo korisničko iskustvo Overwatcha 2 brzo će otključati sve modove igre i chat unutar igre, ali novi igrači će trebati pobijediti u 50 mečeva u načinu Quick Play za pristup natjecateljskim igrama i dovršiti oko 100 mečeva za otključavanje gotovo svih likova. Sve je ovo ostvareno kako bi se, citiramo: “olakšalo novim igračima“.

U intervjuu za The Verge, glavni dizajner Overwatcha 2, Scott Mercer, kaže da novi UX dizajn djeluje dvostruko. “Jedna od osnovnih stvari, sa stajališta dizajna igre, je da jednostavno nismo htjeli zatrpati novog igrača s više od 30 heroja odjednom“, rekao je Mercer.

Većina tih ograničenja za nove igrače se ukida kada se igra u grupi “tako da se novi igrači mogu udružiti sa svojim prijateljima u bilo kojem trenutku kako bi igrali gotovo sve modove igre“, s iznimkom Competitive moda. Igrači koji prijeđu s originalnog Overwatcha na Overwatch 2, imat će pristup 34 od 35 heroja igre pri lansiranju. (Novi heroj Kiriko je ograničen battle passom Overwatcha 2, kao i svi ostali noviji likovi.)

Promjene u dvojci očekuju i postojeće igrače Overwatcha. Stvari poput okvira portreta igrača, razina igrača i razina natjecateljskih vještina više se neće prikazivati u igri. Endorsements se također pojednostavljuju, s tri opcije na samo jednu.

Nadograđena sigurnost

Svi igrači Overwatch 2 će se suočiti s novim zahtjevom: morat će imati telefonski broj pridružen svom Battle.net računu da bi mogli igrati. Ta se značajka zove SMS Protect i opisuje se kao dodatni sloj sigurnosti s ciljem sprječavanja varanja i drugih loših ponašanja igrača. Izgleda da ima takvih. Broj priložen Battle.net računu se neće moći koristiti na više računa istovremeno, a igrači neće ni moći koristiti isti broj za stvaranje više računa. Osim toga, pre-paid i VOIP brojevi se također neće moći koristiti za SMS Protect.

Overwatch tim također koristi strojno učenje za otkrivanje ometajućeg ponašanja, varanja i chata. Audiotranskripcije će također omogućiti timu da prikupi “privremenu snimku glasovnog chata” prijavljenog igrača i transkribira je kako bi se analizirala alatima za pregled chata. Iako se i dalje potiče prijavljivanje ometajućeg ponašanja, ovo dodaje još jedan ključ u kutiji s alatima za rješavanje ovih problema.

Activision Blizzard planira implementirati isti SMS Protect sustav i za Call of Duty: Modern Warfare 2, koji također izlazi u listopadu.