Top 5 besplatnih online igara za cijelo društvo

Top 5 besplatnih online igara za cijelo društvo

0

Sigurno ste upoznati s neizmjernom željom za sahranjivanjem svojih prijatelja tijekom igranja pojedinih naslova, a dajemo vam još dodatnih pet opcija koje su u potpunosti besplatne.

Naslovi poput It takes two ili Overcooked jedni su od poznatijih kada je riječ o sijanju mržnje prema partnerima, a vjerojatno ćemo i za njih pronaći mjesta u nekom budućem članku. Za sada vam želimo predstaviti najzabavnije besplatne online igre i da, svjesni smo da svaka igra može biti besplatna ukoliko posjećujete piratske stranice, ali takav rizik ne podupiremo.

#5 UNO

Na petom mjestu nalazi se jedna od klasičnijih društvenih igara, ali naravno nije riječ o onoj službenoj jer ćete za nju u pravome životu, ali i na Steamu morati platiti. Morate priznati kako je poprilično zabavno nekome dati +4 kartu kada on drži posljednju i nadati se da taj trenutak neće okončati vaše prijateljstvo, a da se to i dogodi ne bi vam bilo mnogo žao.

 

Poki Uno Online

Piše: Matija Ančić

Pravila ove igre znaju generacije svakojakih uzrasta, a kvalitetnu online obradu možete zaigrati na dva mjesta: Poki Uno Online te Pizzuno. Ne morate se opterećivati ako su vas zbog ove igre napustili svi prijatelji jer istu možete zaigrati i protiv botova.

 

#4 Pantoparty

Pantomima ili Alias dobro su poznate klasične društvene igre koje mogu kobno završiti, a Pantoparty nudi mogućnost kreativnosti da njihove pojmove iskoristite na jedan od dva načina ovisno što vam više odgovara. Naime, nudi stvaranje dvije ili više grupa pa je pogodna za dva ili više igrača, a cilj je objasniti ili odglumiti svih pet pojmova ponuđenih na kartici.

Pantoparty pojmovi

Nemojte misliti da je riječ o pojmovima kao što su mačka ili pas jer je igra jednako zahtjevna kao i njezina fizička verzija, ali ukoliko igrate s najmlađima moguće je postaviti težinu igre prilagođenu za njihovu dob. Svakako, ako smatrate da ne znate više od djeteta mlađeg uzrasta i vi možete koristiti kartice za djecu. Igra je dostupna na hrvatskome jeziku na ovome linku.

#3 Gartic Phone

Bili veliki umjetnik ili ne, Van Gogh ili Perica, ova igra definitivno će pobuditi zabavu i smijeh. Smijeh naravno nešto više kada na red dođe ne baš tako nadareni ili apstraktni umjetnik kojem je vrhunac likovne sposobnosti nacrtati grbavu žlicu. Iako je igra pogodna i za dva igrača, veću će zabavu pružiti veće društvo. Postoji nekoliko uputa kako igrati, ali nema pravila, ništa nije zabranjeno (osim pisanja po crtežu).

Razne mogućnosti igre u Gartic Phoneu

Igra sugerira kako je najzabavnije pozvati prijatelje na poziv, a potom svaki igrač upiše neku smiješnu rečenicu (vrlo često će među prijateljima biti i interne šale i spominjanje drugih igrača), nacrta crtež prema tuđoj rečenici, pokuša pogoditi što bi nečiji crtež trebao predstavljati i na kraju preostaje smijati se jedni drugima kada shvatite što su umjetnici zapravo htjeli reći. Naravno, ako ste zbog neke prijašnje verzije Pictionaryja ili ranije spomenutih igara izgubili prijatelje, možete se pridružiti Discord grupi i pronaći nove prijatelje, a koja na sreću ima mnogo članova pa i reciklirati prijatelje. Igru je moguće pronaći na ovome linku.

#2 Pretend You’re Xyzzy

Ljubitelji crnog ili običnog humora uživat će u ovom besplatnom online klonu svjetski poznate igre Cards Against Humanity. Riječ je o igri nadopunjavanja rečenica u kojoj vaš čudan karakter i smisao za humor uistinu dolaze do izražaja, a koja zahtjeva veći broj igrača (barem tri). Igra je vrlo jednostavna. Na početku svake runde, jedan igrač izvlači nasumičnu crnu karticu na kojoj je postavljeno pitanje ili rečenica u kojoj nedostaje jedna ili više riječi te se taj igrač smatra sudcem te runde. Ostali igrači, na temelju svojih bijelih kartica, odlučuju koji će odgovor priložiti, točnije za koji odgovor smatraju da će sudac misliti da je najsmješniji ili najoriginalniji.

Cenzurirani primjer igre Pretend You’re Xyzzy

 

Svakako naglašavamo da ovo nije igra za one čistog uma, a posebno za mlađe jer ne želite da isti budu izloženi komičnim idejama o vodstvu SAD-a, spolnim odnosima ili slično. Valja napomenuti kako ova online igra dolazi na engleskome jeziku pa onima kojima on nije jača strana, a u istoj se žele okušati, preporučujemo kupnju fizičkog izdanja igre. Online igru možete pokrenuti na ovome linku.

#1 Codenames

Mislite da možete povezati dva na izgled nespojiva pojma? Sigurni ste u svoje asocijacije i prenošenje šifri drugima? Znate da ste u mogućnosti izbjeći asasine i spasiti svoje agente? Ako ste na sva tri pitanja odgovorili potvrdno, vjerojatnost je velika da lažete i da ste egomanijak. Doduše, možda ste spremni za ovu igru s tako visokim mišljenjem o sebi jer je ovo asocijativna igra koju je moguće igrati u dva ili više igrača. Cilj je igre svog partnera (ili partnere) jednom riječju uputiti na razotkrivanje lokacija svojih agenata. Ukoliko imate više prijatelja, podijelit će te se u dva tima (crveni i plavi), jednog igrača iz tima imenovat ćete glavnim špijunom koji će na temelju njegovih dobivenih pojmova reći riječ i broj pojmova koji su u poveznici s tom riječi, a na operativcima (ostalim igračima tima) bit će da otkriju na koje je to pojmove špijun mislio.

Primjer runde u Codenames Duo

Tim koji je prvi na redu dobit će 9 lokacija koje treba pogoditi, a drugi tim njih 8 te će 7 pojmova na tablici biti neutralne lokacije i jedna lokacija ubojice. Ako ste mislili da će vas ubojica poštediti jer ste umiljati i dragi – neće, već ako otkrijete njegovo polje vaš je tim izgubio. Također, prva pogreška tima rezultira prelaskom na pogađanje drugog tima i tako u krug dok ne istekne broj pokušaja ili jedan tim pronađe lokacije svih agenata ili dok netko ne stane na polje ubojice. Igru je moguće zaigrati i u dvoje na način da ćete prilikom ulaska u link pritisnuti na Codenames Duo, a igra će teći na jednaki način. Codenames i Codenames Duo moguće je zaigrati na hrvatskome jeziku pri ovome linku.

Nadamo se da vas zbog ovih igara nećemo vidjeti na vijestima ili iza rešetaka već da ćete se vrhunski zabaviti i nasmijati sa svojim prijateljima. Za prvi slučaj mi peremo ruke, a vi i vaši prijatelji biste mogli prije igranja napisati svoje oporuke.