Novosti u Cupheadovom Delicious Last Courseu

Novosti u Cupheadovom Delicious Last Courseu

0

Vrijedi li dati 7,99€ za DLC popularne igre Cuphead i što sve ulazi u isti?

Za početak uz DLC dobivamo novu uvodnu pjesmu koja uključuje Ms. Chalice. DLC se pojavljuje kao Inkwell Isle IV, a do njega se dolazi brodićem usidrenim neposredno nakon levela pod nazivom Perilous Piers.

DLC započinje susretom s Ms. Chalice i ulaskom u Saltbakerovu pekaru gdje nam ona objašnjava kako postoji kolačić koji ju dovodi u stvarni svijet, ali njegovo je djelovanje kratko i ubrzo je vraćena u astralni svijet. Osim toga, kako bi ostala u stvarnome svijetu, netko mora upotpuniti njeno mjesto u astralnome pa tako dobivamo mogućnost zamjene Cupheada s Ms. Chalice kada želimo igrati s njenim likom. Međutim, kolačić ima određeno vremensko trajanja pa kako se Ms. Chalice ne bi trebala zauvijek mijenjati s nekim iz stvarnog svijeta, Saltbaker je upravo nas zadužio da sakupimo sve sastojke za još bolji desert (Wondertart) koji će zauvijek omogućiti Ms. Chalice da ostavi astralni svijet iza sebe.

Piše: Matija Ančić

Klasično u gradu možemo kupovati potrebitosti u Porkrindovom emporijumu, a za nas ima i novih zanimljivosti te osim novih pucaljki, pred nama je Heart ring koji prilikom prvog, trećeg i šestog parryja u razini daje jedan HP više, ali i slomljena relikvija čiji je učinak nepoznat.

Boss #1 Glumstone The Giant

Gnome Way Out naziv je razine u kojoj će vas napastvovati mali patuljci, medvjedi, guske, lutke King Dicea i vraga, no najbolji savjet za pobijediti Glumstonea je da pripremite Gastal za posljednju etapu borbe.

Boss #2 Mortimer Freeze

Snow Cult Scuffle ledena je razina, a ako preživite napade čudnog čarobnjaka koji na vas baca tarot karte i pritom vas još udara, pripremite se za napad frižidera i zamrzivača.

Boss #3 Moonshine Mob

Bootlegger Boogie suočava nas s gomilom kukaca u eri prohibicije, a bez previše otkrivanja valja spomenuti tek uobličenje Al Caponea kao pauka, krijesnice koja u ritmu swinga priprema svoje podle napade i neočekivani rasplet koji nema veze s utajom poreza.

Boss #4 Esther Winchester

High-noon Hoopla omogućava klasični napad avionima, a na vas će nasrnuti razljućeni bik sa svime što ima. Western štih ovog bossa sadrži nekoliko neočekivanih elemenata suhomesnate prirode pa se vegeterijancima i veganima preporuča oprez.

Boss #5 The Howling Aces

Doggone Dogfight je razina koja nas podsjeća kako je pas čovjekov najbolji prijatelj. Budući da smo ovdje u ulozi šalice i šoljice, pas nam je poprilični napor i to, konkretnije rečeno, napor koji nas gađa kostima i lopticama dok mi pokušavamo održati zrakoplov u zraku. Iako ne znamo je li težina ovog bossa povezana s remontom zrakoplova u režiji hrvatskog državnog vrha ili s kratkim teperamentom bulldoga, ovo je jedan od najpamtljivijih okršaja DLC-a.

Boss #6 ???

Posljednjeg bossa ovog DLC-a nećemo otkriti, iako je moguće naslutiti poprilično brzo gdje ova avantura vodi. Može reći tek da je posljednji okršaj ravan onome s vragom.

The King’s Leap

Run & gun razine iz osnovne igre ovdje su zamijenjene sa suludim igrama u kojima će vas Inkwellov nebeski monarh iskušavati u različitim dvobojima. Nagrade su ponovno novčići koje možete potrošiti na nadogradnje Cupheada i Mugmana, no valja napomenuti kako je svaka razina obilježena određenim hendikepom.

Ukoliko ste zainteresirani zaigrati Cupheadov DLC, isti možete kupiti na ovom linku.
Naravno, za igranje DLC treba vam i base game kojeg pak možete kupiti ovdje. Požurite jer još uvijek stignete na 30 % popusta!
Prema našem mišljenju Cupheadov DLC opravdao je svoju cijenu, a sigurno ćete utrošiti mnogo vremena prelazeći ove borbe.