Tiny Tina’s Wonderlands oduševljava, ali igrači traže više

Tiny Tina’s Wonderlands oduševljava, ali igrači traže više

0

Tiny Tina NPC je u već od prije poznatim naslovima Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel i Borderlands 3, a nedavno je postala glavni lik spin-off avanture.

Tina ima 13 godina i ekspert je za eksplozive, a prvi se puta pojavila 21. veljače 2012. prilikom objave trailera za Borderlands 2. Istaknula se prilikom objave četvrtog DLC-a Borderlandsa 2 pod nazivom Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep, a sve kao narator događaja priče.

Piše: Matija Ančić 

Tinina priča započinje kada su ona i njezini roditelji prodani Hyperionu kako bi postali pokusni kunići za Jackove mutacijske eksperimente koji su posljedično doveli do smrti njezinih roditelja. Kako bi pobjegla Hyperionu, Tina je iskoristila granatu, koju je ranije sakrila unutar haljine, i tako uspjela pobjeći od Hyperiona.

Tiny Tina’s Wonderlands

Tiny Tina svoj je samostalni naslov dobila 25. ožujka ove godine kada je službeno objavljen od strane 2K Gamesa. Igru je moguće zaigrati na PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S konzolama te na Windows PC-u. Prema žanru moguće ju je smjestiti u akcijsko-avanturistički RPG koji ne štedi na pucačini. Prilikom same objave, igrači su imali primjedbe na bugove tijekom igre, a na kojima se konstantno radi objavljivanjem ažuriranja u svrhe poboljšanja doživljaja igre.

Metci, magija, mačevi nisu nepoznanica ovom kaotičnom svijetu fantazije u kojoj susrećemo našu junakinju. Pomoću Tiny Tine sve je moguće u igri bez mnogo pravila, a to uključuje krađu, pucačinu, čaranje i rezanje. Glavni je cilj igre zaustaviti tiranina Dragon Lorda, a svi su pozvani da se uključe u tu misiju.

Za sada Tiny Tina drži Metascore na 80 što ju čini izuzetno pozitivnom, a moguće ju je kupiti putem PlayStation i Xbox trgovina te putem Epic Gamesa.

Personalizacija lika i primjedbe igrača

Tiny Tina predstavlja nerednog vodiča kroz realmove, a sam igrač odabire svoj izgled i vještine koji će mu koristiti tijekom igre. Iako je moguće odabrati između mnogobrojnih boja kože, pozicije očiju, ušiju, usta i mijenjati veličinu i poziciju lica, igrači imaju primjedbe na takvu nemogućnost u pogledu oblika tijela lika jer na izbor imaju tek dva tipa tijela. Naime, prilikom izrade tijela lika moguće je odabrati između muškog i ženskog tijela, ali ne i njihovu točnu veličinu pa se tako na Redditu mnogi fanovi žale kako bi htjeli napraviti niskog i debeljuškastog lika što nije moguće. Također, napominju kako je moguće postaviti manju veličinu glave, ali ne i tijelo pa samim time lik ne izgleda proporcionalno takvom obliku glave. Čitajući dalje, moguće je naići i na komentare da su likovi „idealne“ tjelesne građe, točnije da ne mogu biti ni mršavi ni debeli što bi nekim likovima više pristajalo.

I want a short and fat Fatemaker. from Wonderlands

Kako ne bismo isticali samo loše komentare, igrači su oduševljeni ostalim mogućnostima uređivanja likova i ne mogu se zasititi rađenja novih. Napominju i kako je igra dosta teška, ali da ju to čini i ekstremno zabavnom. Također, kako nudi mogućnost igranja s više igrača, mnogi parovi i prijatelji zajedno uživaju u ljepotama svijeta kroz koji ih Tina vodi. Ono što je većinu prijašnjih fanova Borderlandsa i najviše zanimalo jest humor ovog spin-offa, a prema komentarima njega nikako ne manjka. Igra je prepuna smiješnih komentara i dijaloga koji podsjećaju na klasični humor Borderlandsa.

Da ne bismo baš sve otkrili, najbolje je da sami krenete u pustolovinu uz našu junakinju i otkrijete što vas sve čeka!