The Lord of the Rings: Gollum je igra podijeljene ličnosti

The Lord of the Rings: Gollum je igra podijeljene ličnosti

0

Jedan od najzanimljivijih likova iz Gospodara prstenova, Gollum, iduće godine dobiva svoju prvu igru koju razvija Daedalic Entertainment, akcijsku stealth avanturu u kojoj ćete voditi dvije ličnosti u jednom tijelu.


Dok je Sméagol dobar i pristojan momak koji će svakome rado pomoći, Gollum je podmukao žilavi kepec koji će prelaziti preko leševa kako bi ostvario svoje ciljeve, a oboje, kako znamo, žive u istom tijelu.

Igra će stoga od igrača tražiti upravo to da se jednom stave u perspektivu “dobre”, a drugi puta “zle” ličnosti, što sa sobom donosi određene mane i prednosti u interakciji s drugim likovima i borbama kojih će također biti, mada je igra u osnovi stealth sneaker. To znači da će se Sméagol  najčešće nastojati provući neprimijećen pred opasnosti, dok će u slučaju neizbježnog sukoba Gollum smisliti način kako pobijediti protivnike iz zasjede na posebno podmukao i svirep način, poput zalijevanja rastopljenim željezom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Developer kaže da će odluke koje donosite tijekom nastojanja Golluma da se oslobodi ropstva u patuljačkom rudniku imati direktan utjecaj na razvoj njegove ličnosti, što pomalo podsjeća na Star Wars (light side – dark side), pa ćete igru završiti s likom koji će biti dobar kao kruh, ili kao sotona u kržljavom bezubom tijelu.