Old World je proglašen najboljom strategijom godine

Old World je proglašen najboljom strategijom godine

0

Povijesna 4X igra Old World osvojila je prvo mjesto za žanr strategija na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Game of the Year.

PC Gamerova godišnja Game of the Year dodjela nagrada najboljim igrama godine sve se više bliži trenutku kada će 31.12.2021. biti proglašena najbolja igra godine u apsolutnoj kategoriji, a do tada se polako objavljuju imena onih naslova koji su proglašeni najboljima u svojim žanrovima.

Pored Ampex Legendsa koji je proglašen najboljim naslovom u priglupoj kategoriji Best Ongoing Game (aka nedovršene igre), do sada su proglašeni pobjednici u kategorijama Best Co-op: Back 4 Blood; Best Multiplayer: Chivalry 2; Best Horror: Resident Evil Village, dok je za najbolju strategiju odabrana 4X igra Old World koja kombinira elemente izgradnje carstva ili civilizacije, igranje na poteze i igranje u realnom vremenu.

Igra dizajnera Civilizacije Sorena Johnsona odlično kombinira 4X gameplay s izvrsnim razvojem priče i otkriva puno više detalja o povijesti ljudskog društva nego što to čine igre iz serije Civilization.

U srcu igre nalaze se obitelji, odnosno 7 dinastija koje čine sve isto što i prave, što znači da nastoje proširiti svoj utjecaj i osigurati vlast na brojne načine, uključujući ratovanje i brakove s pripadnicima suparničkih obitelji od kojih biste mogli imate koristi ako ih dobijete za saveznike.

U svakom slučaju Old World je odlična igra za PC gamere, a možete je kupiti na Epic Gamesu putem ove poveznice.

Kako biste lakše odlučili je li ovo nešto za vas deset minuta gameplaya možete pogledati u ovom videu.