The Lord of the Rings: Gollum dobio prvi video gameplaya

The Lord of the Rings: Gollum dobio prvi video gameplaya

0

Fanovi gospodara prstenova 1. rujna ove godine će imati priliku zaigrati naslov u kojem će voditi najluđu kreaturu iz Tolkienove sage, Golluma.


Igra developera Daedalic Entertainmenta, studija specijaliziranog za point & click avanture predstavlja akcijsku narativnu avanturu, u kojoj ćemo dobiti sve one elemente koji krase podvojenu ličnost bivšeg hobita koji je zbog dugog posjedovanja Jedinstvenog prstena moći izgubio dobar dio svojeg razuma, ali i doživio tjelesne promjene koje su ga pretvorile u kreaturu koju možete istovremeno obožavati i mrziti.

Daedalic nam je sada napokon odlučio pokazati i dijelove gameplaya koji otkrivaju kako će izgledati igranje s Gollumom.

Prema očekivanjima, dobar dio Gollumovih (ili Smeagolovih) avantura će biti “stealth” igranje, što znači da će se morati neopaženo provući pokraj opasnih neprijatelja. Pored toga, tu su i elementi pentranja po vertikalnim stijenama i zidovima, a većina kretanja će biti kroz specifično puzanje. Mogli bismo reći da ćete se u ovoj igru napuzati koliko niste od kada ste učili hodati.


Prema onom što za sada znamo i što možemo vidjeti, u igri neće biti borbe, jer će glavni element gameplaya biti da se ne izlažete neprijateljima, no imat ćete i bez toga jako puno posla da istražite predjele od planina Mordora do rudnika Morije i šume Mirkwood, prikupljajući saznanja (i iskustva) za dalje napredovanje kroz narativnu avanturu i smišljajući načine na koje možete iz sjene prelaziti opasna mjesta.

Vrijeme radnje se temelji na događajima iz Tolkienove trilogije Gospodar prstenova, a Gollum će se susretati i s dobro nam poznatim likovima, junacima i antagonistima, dok će veliku ulogu u gameplayu imati odabir igrača želi li u nekom trenutku igrati s ličnošću Golluma ili Smeagola.

My precious!