God of War Ragnarök službeno izlazi 9. studenog 2022 za PS5 i PS4

God of War Ragnarök službeno izlazi 9. studenog 2022 za PS5 i PS4

0

Sony Playstation je objavio datum izlaska novog nastavka God of War franšize, uz koji je lansiran i novi Father and Son CG trailer.


God of War Ragnarök je nadolazeća akcijsko-avanturistička igra koju je razvio Santa Monica Studio , a objavit će je Sony Interactive Entertainment (SIE). Predviđeno je da će biti objavljen 9. studenog 2022. za PS5 i PS4 konzole. Bit će to deveti dio u serijalu God of War , deveti kronološki i nastavak God of Wara iz 2018. godine.

Lagano temeljena na nordijskoj mitologiji, igra će biti smještena u drevnu Skandinaviju gdje ćemo voditi protagoniste serije Kratosa i njegovog sina tinejdžera Atreja.

Igra će predstavljati svojevrsni finale nordijske ere franšize i pokriti će Ragnarök, niz događaja koji donose kraj i prikazuju smrt nekih od nordijskih bogova, što je prorečeno da će se dogoditi u prethodnoj igri nakon što je Kratos ubio boga Æsira Baldura.

Odvijajući se tri godine nakon događaja iz prethodnog nastavka, velika zima bliži se kraju, čime će započeti prorečeni Ragnarök. Kratos i njegov sin Atreus počinju putovati kroz devet kraljevstava kako bi pronašli način da spriječe Ragnarök, istovremeno pokušavajući otkriti odgovore iza Atreusovog identiteta kao Lokija.

Njihovo putovanje će ih odvesti do nordijskog boga rata, Týra , za kojeg se prije vjerovalo da je mrtav. Njihov sukob bit će između Thora, nordijskog boga groma i saveznika koji je postao neprijatelj Freye, koja traži osvetu nakon smrti svog sina Baldura.

Ako ste do sada odigrali bilo koji nastavak God of Wara, znat ćete dobro da vas očekuje obilje borbi običnim i magičnim oružjem, protiv svih mogućih čudovišta, “nemrtvih” i bogova. Hoće li Zemlju progutati Ragnarök saznat ćemo uskoro.

Izbornik i titlovi igre bit će lokalizirani na hrvatski jezik, a prednarudžbe počinju 15. srpnja 2022.