The Gallery je video igra koju možete igrati na PC-u, PS5 i u kinu

The Gallery je video igra koju možete igrati na PC-u, PS5 i u kinu

0

Paul Raschid je neobično ime game industrije. Čovjek je svoju karijeru počeo kao filmski redatelj, potom se prebacio na razvoj video igara, da bi na kraju odlučio stvarati kombinacije jednog i drugog.

Njegove video igre The Complex, Five Dates i Deathtrap Dungeon – The Golden Room, izašle su na Playstation, Xbox, Switch i PC platormama, dok je The Complex izdan i u linearnoj inačici za TV i streaming.

Njegov najnoviji projekt pod nazivom The Gallery također će se naći na PS5, Xbox Series X, Switch, Android, iOS i PC platformama, no razvija i interaktivnu inačicu igre za kina. Koliko god to djelovalo bizarno, gledatelji u kinu će moći donositi odluke u filmu mahanjem svjetlećim štapićima, što znači da će odluke tipa da-ne koje će utjecati na dalju radnju biti donijete većinom publike, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se tiče same radnje igre-filma, u središte priče je kustos kojeg kao taoca drži portretist koji prijeti da će detonirati bombu ukoliko se ne udovolji njegovim zahtjevima. Zanimljivo je da The Gallery sadrži dvije interaktivne naracije (priče), jednu koja se odvija 1981. godine sa ženskim protagonistom u glavnoj ulozi, te drugu 2021. s muškim.

U glavnim ulogama se nalaze Anna Popplewell (Kronike iz Narnije), George Blagden (Vikinzi, Versailles), Sara Tointon (Mr. Selfridge i Eastenders), Rebecca Root (The Queen’s Gambit), Richard Fleeshman (The Sandman i Coronation Street), Shannon Tarbet (Killing Eve i Love Sarah) te Fehinti Balogun (I May Destroy You).

Igra će na spomenutim platformama izaći u travnju 2022. godine, a po prvi puta u Europi, premijerno će se prikazivati u britanskim kinima, gdje će gledatelji kreirati radnju svijetlećim štapićima. Kažu da će igrači imati 150 mjesta na kojima će donositi odluke i shodno tome usmjeravati priču prepunu misterije i intrige.

Rekli bismo da je ovo nešto poput interaktivnog filma Black Mirror: Bandersnatch koji je prikazan na Netflixu, s tom razlikom da The Gallery traži interakciju od strane kino publike. Cool.