System Shock remake: Pogledajte 7 minuta gameplaya

System Shock remake: Pogledajte 7 minuta gameplaya

0

Dugo očekivani remake igre System Shock iz 1994. godine sve je bliži izlasku ovog ljeta, a nakon dema lansiranog u veljači ove godine, developer Nightdive Studios lansirao je novi “Research Teaser” trailer iz finalne igre koji sadržava 7 minuta gameplaya, a možete ga pogledati u ovom videu.

Treba naglasiti da je Nightdive Studio čitavu igru izradio od početka, prilagodivši je modernim računalima i konzolama, a za njezinu izradu je koristio Unreal Engine 4.

Svima onima koji nisu devedesetih godina prošlog stoljeća odigrali System Shock ovaj remake će ukazati da je tadašnji developer LookingGlass Technologies napravio FPS u kojem se borite protiv neprijatelja na svemirskoj postaji Citadel Station i rješavate zagonetke, što je u to doba bilo vrlo originalno i postavilo je temelje za razvoj novog tipa pucačkih igara s elementima avantura i RPG-a.

To znači da će vas u igri osim napucavanja čudovišta i robota čekati ponešto hakiranja, istraživanja i traženja alternativnih pravaca kretanja, pa ćete shvatiti koliko je System Shock imao utjecaja na nastanak naslova kao što su Bioshock, Dishonored i mnogi drugi, a Nightdive Studios je u igru uključio i mini igre koje se odvijaju u “cyberprostoru“.

System Shock remake trebao bi biti dostupan na Windows PC, PS4/PS5, Xbox One/Xbox Series X/S, Linux i macOS platformama, mada bi ovo ljeto prvo trebala izaći verzija za PC.