Uncharted 4 i The Lost Legacy stižu na PC i PlayStation 5

Uncharted 4 i The Lost Legacy stižu na PC i PlayStation 5

0

Velike PlayStation 4 ekskluzive, posljednja dva nastavka cijenjene Uncharted franšize, uskoro će ugledati svjetlo dana na PC-u i PlayStationu 5. Ovo je ujedno i najveća PlayStation ekskluziva koja se dosad pojavila na PC-u.

Čak i najzagriženiji zagovornici igranja na PC-u kroz sve ove godine su morali čuti za Uncharted, iznimno cijenjen PlayStation serijal koji svakim novim izdanjem značajno podiže ljestvicu audio-vizualne prezentacije modernih igara. Iako posljednji nastavak broji već petu godinu na tržištu, još uvijek je nevjerojatno svježa i moderna igra koja je i dalje benchmark svim konkurentnim akcijskim avanturama iz trećeg lica.

U sklopu PlayStation Showcase konferencije, najavljen je Uncharted: Legacy of Thieves Collection, kolekcija igara sačinjena od posljednja dva nastavka, Uncharted 4: A Thief’s End i spin-offa Uncharted: The Lost Legacy. Obje igre su remastirane, donose višu rezoluciju, nove efekte i brzo izvođenje u 60 sličica u sekundi na PlayStationu 5. Još uvijek nemamo informaciju uključuje li kolekcija i fantastični multiplayer mod koji je bio sastavni dio “četvorke”.

Igra za PC izlazi putem Steama i Epic Games Storea, pa igrači mogu izabrati distribucijsku platformu koju žele. Kolekciju očekujemo početkom 2022. za PlayStation 5 i nešto kasnije za PC. Kasniji izlazak PC inačice uvjetuje činjenica da oko nje ima više posla, zbog optimizacije i mogućnosti podešavanja postavki, a nju razvija talentirani outsourceani studio Iron Galaxy. Razloga za zabrinutost nema, jer iskusni studio iza sebe ima preko deset godina iskustva s portanjem igara na PC i konzole, uključujući naslove poput Skyrima, Diabla III i Overwatcha.

U međuvremenu dok čekate igru, bacite oko na trailer.