Microsoft Flight Simulator instalacija se stisnula sa 170 GB na 83 GB

Microsoft Flight Simulator instalacija se stisnula sa 170 GB na 83 GB

0

Imamo dobru vijest za sve koji namjeravaju nabaviti Microsoftov ultrarealistični simulator letenja, jer će ih vjerojatno razveseliti podatak da se instalacijska datoteka igre Microsoft Flight Simulator upola smanjila.

To znači da ćete za instalaciju trebati 83 GB slobodnog prostora na disku umjesto dosadašnjih 170 GB, pa ovo možemo nazvati jednom od najvećih optimizacija koje smo do sada imali prilike vidjeti.
Nije točno poznato kako su developeri uspjeli toliko smanjiti instalacijsku datoteku, no pretpostavljamo da su se riješili nekih ogromnih objekata, bilo da su ih u potpunosti uklonili iz igre, ili su im maknuli detalje koji su im dodavali po nekoliko stotina megabajta, a nitko ih ionako nije primjećivao.

Ovo će se posebno dopasti onima koji čekaju “port” igre za Xbox Series X/S konzolu, jer sada neće morati deinstalirati sve igre koje su im na disku.
Na žalost, Microsoft još nije objavio kada će MFS biti lansiran za Xbox Series konzole, no čini se da to nećemo morati dugo čekati, jer kažu da će nova inačica igre za PC s manjom instalacijom stići istovremeno s inačicom za Microsoftovu konzolu.