Sims 4 od sada i u previše intimnom obiteljskom izdanju s preuranjenim starenjem i novim strahovima

Sims 4 od sada i u previše intimnom obiteljskom izdanju s preuranjenim starenjem i novim strahovima

0

Gdje li je postavljena granica morala u videoigrama? Prema reakcijama igrača, očito u vezama s obitelji, a pogotovo kada je riječ o naslovu kao što je Sims.

Kako ne biste odmah popljuvali EA Games, riječ je o zabuni koja je dovela do vrlo uznemirujuće mogućnosti unutar četvrtog nastavka franšize Sims. Naime, prošlog je tjedna objavljeno veliko besplatno ažuriranje igre u kojoj su se pojavile nove mogućnosti poput zakrivljenja zidova, dodataka tjelesnih dlaka, odabira seksualne orijentacije, ali i nove želje i strahovi.

Tri želje

Simsi sada mogu imati do tri želje u trenutku, a svaka od njih predstavlja njihov jedinstven karakter. Jedna od njih predstavlja dugoročnu želju, jedna kratkoročnu, a jedna reakcijsku. Dugoročne su želje one kojima jednako tako treba i dulji period da dobiju mogućnost ostvarivanja, kratkoročne predstavljaju želje poput razgovora putem mobitela ili druženja u prirodi te se iste mijenjaju češće. Reakcijske želje su ovisne o trenutnoj akciji Simsa pa ukoliko se nalazite u hotelu s bazenom, vaš Sims može poželjeti kupanje.

Pojava želja iznad Simsa

Piše: Matija Ančić

Kada je želja Simsa ispunjena, zauzvrat dobijete poene zadovoljstva koje je moguće iskoristiti u trgovini nagrada. Želje se ne mogu samo tako odkliknuti pa to predstavlja dodatan napor i izazov igraču kako bi iste i ispunio. Kada je neka od njih ispunjena, na prazno mjesto dolazi nova i tako u krug pa sada igrač možda dobiva veći smisao za dugotrajnije igranje, osim klasičnog zidanja kuće i uređivanja interijera i eksterijera.

Kako sada Simsi imaju svojevrsniji karakter, tako ponekad njihove dugoročnije želje završe na htijenju romantičnih odnosa s ukućanima. Time sada ne morate dodavati kojekakve cheatove kako biste došli do incestuoznih odnosa jer je EA dovoljno zeznuo da vam je to i sam omogućio. Naime, riječ je problemu prilikom implementacije novog ažuriranja jer netko nije vodio računa da želje u vezi romantičnih odnosa ne uključuju članove obitelji, oženjene ili udane Simse ili Simse različitih seksualnih orijentacija pa tako se upravo Vašem možda heteroseksualnom muškom Simsu može svidjeti homoseksualna djevojka ili pak njegova vlastita sestra. No, ne morate obraćati preveliku pozornost na taj problem jer iako vaš Sims to možda može željeti, ne može to i ostvariti.

Osim problema s rodoskvrnućem, Simsi trenutno imaju problem ubrzanog starenja pa neki pridodaju da možda isti ne žele umrijeti sami te pokušavaju i na ilegalan način zadobiti partnera. Također, nekim se igračima dogodila situacija da u roku od nekoliko minuta od novorođenčeta njihov Sims postane stari djed. Ne brinite, oba problema ubrzo će biti riješeni jer EA ne može dopustiti ovako velikom naslovu ovoliko veliki propust.

Strahovi

Strahovi su novina za četvrti nastavak Simsa, a iste razvijaju tijekom svog života, konkretnije svojih dogodovština. Zamislite scenarij, sunčano jutro, vaš Sims uči praviti kajganu i tim pothvatom uspije zapaliti kuhinju i napraviti veliki požar koji se proširi na pola kuće (i usput možda netko umre). Toga dana vaš će Sims ostat zabilježen traumom i vjerojatno će razviti strah od vatre. Strahove Simsa bit će moguće pratiti na info panelu, a uz samu ikonicu slijedit će i objašnjenje straha.

Isto tako, ovisno o naravi Simsa, razvijat će se neki drugi strahovi. Ukoliko je Sims ljubomoran, paranoičan ili ima problema s vezivanjem, vjerojatno je kako će razviti strah od prijevare ili kontrastno tome, Sims vampir nikada neće razviti strah od mraka. Strahovi koje Simsi mogu razviti jesu strah od: smrti, duhova, prijevare, gomile ljudi na istome mjestu, vatre, neispunjenih snova, osuđivanja, kravlje biljke, plivanja, mraka, slijepe ulice u poslu i neuspjeha, a iste mogu prevazići različitim akcijama i reakcijama.

Sve u svemu, novi update šokantno je, smiješno, ali i zanimljivo iskustvo igračima Simsa, a jedva čekamo i sljedeći da vidimo kakav još problem može nastati u implementaciji.