Silent Hill 2 se vraća u novom ruhu

Silent Hill 2 se vraća u novom ruhu

0

Legendarna serija psiholoških horor igara se vraća s tri video igre, filmom i interaktivnom streaming serijom.

Piše: Iva Ledinščak

Nakon više godina, Silent Hill se ponovno otvara za posjetitelje. Tijekom YouTube prezentacije u srijedu navečer, studio Konami je najavio ponovno pokretanje hvaljenog nastavka Silent Hill 2 i dvije nove avanture, Silent Hill Townfall i Silent Hill F.
Nova poveznica s filmom, Return to Silent Hill, i interaktivna live stream serija, Silent Hill Ascension, također su teasani.

Originalni Silent Hill 2 objavljen je za PlayStation 2 2001., a kasnije je došao na Xbox i Windows PC. Tu verziju igre razvio je Konamijev tim Silent. Fokusirao se na protagonista Jamesa Sunderlanda, koji odlazi na Silent Hill nakon što je primio pismo svoje žene u kojem piše da ga ondje čeka, iako je zapravo godinama ranije umrla. Silent Hill 2 je priča o tuzi, s manifestacijom Jamesovog psihološkog stanja, uključujući legendarno čudovište Pyramid Head, i suočavanju s grižnjom savjesti.

Remake razvija poljski studio Bloober Team, poznat po horor naslovima kao što su Blair Witch i The Medium. Članovi originalnog Silent Hill razvojnog tima također su uključeni u proces: skladatelj Akiru Yamaoku i konceptualni umjetnik Masahira Ita, najpoznatiji po stvaranju najzloglasnijeg čudovišta Silent Hilla, Pyramid Heada.

Tijekom intervjua u sklopu prezentacije, kreativni direktor Bloober Teama, Mateusz Lenart, objasnio je da studio želi ostati vjeran atmosferi originalne igre, ali i da su određene elemente prilagodili modernom dobu (prelazak s kamere iz trećeg lica na gledište “preko ramena”).

Želimo da igra danas ostavi isti snažan dojam kao što je original ostavio prije 21 godinu“, objasnio je. Post na blogu PlayStationa dodao je daljnje detalje, uključujući razvoj igre pomoću novog Unreal Engine 5.

Nitko nije spomenuo informacije o datumu izlaska, ali znamo da će igra biti lansirana na PC i PS5.

Osim toga, prvi od dva nova naslova Silent Hilla, s podnaslovom Townfall, razvija No Code, studio sa sjedištem u Glasgowu koji stoji iza sablasnih avantura Stories Untold i Observation, u suradnji s producentom Annapurna Interactive. Teaser trailer koji prikazuje retro prijenosni TV uređaj nije otkrio nikakve detalje o datumu izlaska ili platformama.

Drugi novi naslov, Silent Hill F, smješten je u Japan, a napisao ga je Ryukishi07, autor serije vizualnih romana When They Cry. Još jedan teaser nagovijestio je kombinaciju japanske mitologije i švedskog narodnog horor filma Midsommar. Ponovno nije spomenut datum izlaska.

Najavljena su i dva nova spin-offa. Stiže i film, Povratak u Silent Hill, redatelja Christophea Gansa, odgovornog za originalni film Silent Hill. Nekoliko medijskih tvrtki, uključujući stručnjaka za interaktivni prijenos uživo Genvid i tvrtku Bad Robot koju je osnovao JJ Abrams, također surađuju na interaktivnoj streaming seriji pod nazivom Silent Hill Ascension, koja bi trebala započeti sljedeće godine.