Sanctua je asimetrični co-op u ukletoj egipatskoj grobnici

Sanctua je asimetrični co-op u ukletoj egipatskoj grobnici

0

Francuski developer Choose Red najavio je svoju akcijsku multiplayer avanturu Sanctua koju nazivaju asimetričnom kooperativnom igrom za četiri igrača, a trebala bi izaći iduće godine na Steamu.

U osnovi se radi o multiplayer igri koja se odvija u egipatskoj grobnici, gdje grupa istraživača istražuje drevnu civilizaciju i uskoro se suočava s drevnim zlom koje nastoji sačuvati tajne koje nadilaze naše razumijevanje povijesti starog Egipta.

Igra koja se radi na Unreal 5 engineu, omogućit će vam da preuzmete ulogu jednog od četvero istraživača i zajedno sa svojim društvom pokušate preživjeti opasnosti koje vas očekuju u grobnici, a uključuju strašnog čuvara koji svim silama pokušava spriječiti da istina izađe na vidjelo.

Developeri su se potrudili da se u svakom meču grobnica mijenja, što znači da ćete se svaki puta suočiti s drugačijim rasporedom okoliša i smrtonosnim zamkama koje će se svaki puta nalaziti na drugim mjestima.

No to nije sve, jer ćete vi ili jedan od vaših kolega istraživača moći preuzeti ulogu zlog entiteta koji čuva grobnicu i nastojat eliminirati naivne arheologe.

To znači da će netko nakon što pogine oživjeti i dobiti mogućnost igranja drevnog čuvara čiji cilj će biti da postavlja istraživačima zamke i lovi ih kako bi ih eliminirao ili preobratio na svoju stranu.

Mada smo takav koncept već mogli vidjeti u nekim drugim igrama, čini nam se da je mračna egipatska grobnica idealni setting za asimeteričnu kooperativu.

Zasad još nije poznato hoće li Choose Red igru izdati i na drugim platformama osim PC-a, ali imaju još godinu dana vremena da donesu odluku o tome.