Sam & Max: This Time It’s Virtual dobio prvi video gameplaya

Sam & Max: This Time It’s Virtual dobio prvi video gameplaya

0

Sam i Max, legendarni detektivi iz urnebesnih avantura Lucas Artsa, 8. srpnja će stići na platforme virtualne stvarnosti, gdje će u VR okruženju otkrivati nove zagonetke uz tipičnu dozu humora po kojem su postali poznati.

Game developer HappyGiant, 8. srpnja će lansirati igru Sam & Max: This Time It’s Virtual za HTC Vive, PSVR i Quest platforme, koja će Sama i Maxa po prvi puta dovesti u VR svijet.

Kako bi se potrudili da igra nosi onaj prepoznatljivi štih prijašnjih nastavaka, developeri su angažirali Stevea Purcella, autora stripova, animatora i game dizajnera koji je 1987. godine stvorio Freelance Police (Sam&Max) franšizu u obliku stripa, a potom prešao u Lucas Arts gdje je radio na Sam & Max avanturama.

Purcell u novoj igri ima ulogu savjetnika za game dizajn, a scenarij piše još jedan od autora originalnih igara Michael Stemmle. U igri ćete upravljati glavnim likovima iz perspektive pripravnika koji im se nalazi iz leđa, ali i iz prvog lica, pri čemu ćete na otkvačeni način rješavati novi slučaj uz obilje zagonetki i veliku dozu takozvanog fizičkog humora.

Kako će igra funkcionirati u VR okruženju možete pogledati u ovom prvom gameplay videu.