Itorah je rukom crtani platformer inspiriran srednjoameričkom kulturom

Itorah je rukom crtani platformer inspiriran srednjoameričkom kulturom

0

Izdavač Assemble Entertainment i developer Grimbart Tales objavili su da će krajem ove godine izdati platformsku akcijsku avaturu Itorah u kojoj ćete spašavati svijet Nahucana od smrtonosne i misteriozne kuge kao posljednja preživjela pripadnica ljudske rase.

Glavna junakinja Itorah kojom ćete upravljati, to će činiti na taj način da će se boriti protiv opasnih neprijatelja u još opasnijem okolišu, što će od igrača zahtijevati puno vještine u trčanju, skakanju, prelaženju prepreka i borbama, kao što je to slučaj u svakom dobrom platformeru.

Developer kaže da je inspiraciju za igru dobio iz starih Nintendo Gameboy naslova, a posebno puno pažnje je posvetio izradi vizuala fantastične zemlje iz drevne povijesti srednjoameričkog stanovništva.

“Itorah je igra u kojoj će se svaki gamer osjećati kao doma, kaže CEO Assemble Entertainmenta Stefan Marcinek. Uzima najbolje elemente 8-bitnih i 16-bitnih platformskih dana i dodaje im bogatu rukom crtanu estetiku uz fluidni gameplay”.
Mada je igra po nama idealan naslov za konzole, izaći će krajem godine na Steamu za PC računala, a za sada još nije objavljeno hoće li je lansirati i na druge platforme.

Uz objavu je objavljen i prvi video trialer gameplaya, pa ga pogledajte kako biste znali isplati li se skakutati kroz svijet džungli, mitova i drevnih civilizacija Srednje Amerike.