Roguelite simulacija Cairn u kojoj ćete pogibati padanjem sa stijena

Roguelite simulacija Cairn u kojoj ćete pogibati padanjem sa stijena

0

Nezavisni developer The Game Bakers radi igru pod nazivom Cairn čiji gameplay je upravljanje alpinisticom koja se pokušava popentrati na neosvojenu planinu.

Ono posebno zanimljivo je u tome što igra spada u rouguelite simulaciju alpinizma, što znači da ćete prvo morati dobro proučiti planinu Kami koja je još neosvojena, isplanirati rutu kojom ćete se penjati a potom korak po korak i “hvat po hvat” krenuti u alpinističku avanturu.

Dok visite na stijeni morat ćete rješavati i neka neočekivane situacije, a upoznat ćete i neočekivane suputnike koji će vam pomoći (ili odmoći) u pothvatu.

Osim ovih stvari, u igri je važno imati adekvatno sklonište (šator), a morat ćete donositi i odluke o piću i prehrani.

Mehanika penjačkog gameplaya je napravljena tako da direktno upravljate udovima penjača, što znači da ćete se morati dobro potruditi da biste došli do svojeg cilja.
Osim glavne kampanje s pričom, moći ćete igrati i Expedition mod u kojem ćete moći birati između alpinističkog i slobodnog stila penjanja te na raspolaganju imati dva lika.

I na kraju, obzirom da je ovog roguelite simulacija, budite svjesni da ćete doživljavati i fatalne padove, no nakon pogibije ćete moći pokušati ponovno pa je jasno je da ćete puno puta biti jako frustrirani ali to i tražite od roguelite naslova, zar ne?

Igra izlazi 2025. godine za PC i konzole.