Ratchet and Clank: Rift Apart dobio evolucijski trailer

Ratchet and Clank: Rift Apart dobio evolucijski trailer

0

Nekoliko dana prije izlaska dugoočekivane PlayStation 5 ekskluzive Ratchet and Clank: Rift Apart, Sony je izdao trailer koji prikazuje evoluciju serijala u posljednjih 19 godina.

Još od PlayStationa 2, svaka generacija je dobila svoje predstavnike iz serijala Ratchet and Clank. Budući da se za svoju generaciju smatraju tehnički izuzetno naprednim igrama, smatraju se praktički i benchmarkovima za sve platformere u industriji.

Objavljeni trailer počinje prikazom starije dnevne sobe s CRT televizorom i PlayStation 2 konzolom, te prikazom prve igre iz serijala izašle još davne 2002. godine. Ne prikazuju sve nastavke, nego prave evolucijske skokove, pa je već drugi prikaz PlayStationa 3 i nove generacije Ratcheta značajan istup u kvaliteti i bogatstvu grafičkog prikaza. Isto se nastavlja na PlayStationu 4 i naposlijetku PlayStationu 5, gdje je prikazan novi nastavak Rift Apart, koji će se u prodaji diljem svijeta pojaviti već ovog petka, 11. lipnja, ekskluzivno za PlayStation 5 konzolu.

Ovaj put, nije samo ogroman grafički skok evolucijski korak, iako se izvodi u 4K rezoluciji s Ray-tracing osvjetljenjem, već u uporabi najnaprednijeg SSD-a na tržištu. To će omogućiti Ratchetu, glavnom protagonistu, skokove kroz naslovne Riftove, koji će služiti kao teleport kroz prostor i vrijeme.

Trailer traje nešto manje od minute i pravi je tobogan nostalgije u neka mlađa, ljepša i bezbrižnija vremena. Međutim, prikazuje i ono što možemo očekivati već krajem tjedna.