Najavljena igra Vertigo, inspirirana Hitchcockovim filmom

Najavljena igra Vertigo, inspirirana Hitchcockovim filmom

0

Španjolski razvojni studio Pendulo Studios najavio je novu psihološku triler avanturu Vertigo, inspiriranu istoimenim filmom Alfreda Hitchcocka. Igra izlazi čak 63 godina nakon premijere filma.

Iskusni španjolci koji stoje iza cijenjenog avanturističkog serijala Runaway i nekoliko samostalnih avanturističkih igara, najavili su svoju novu igru. Vertigo je igra inspirirana kulnim filmom Alfreda Hitchcocka, s kojim ne dijeli priču i likove, no dijeli žanr film noara i specifičnu atmosferu. U ovoj verziji Vrloglavice, pratimo pisca Eda Millera, koji sa ženom i djetetom doživljava prometnu nesreću. Iako on tvrdi da mu je obitelj stradala u sudaru, policija nikada nije pronašla njihova tijela. Igra će pokušati simulirati neugodan osjećan vrtoglavice, te se poigrati s vašim i protagonistovim osjećajem za zbilju i fantaziju, po čijem ćete rubu nerijetko plesati.

Već u prvoj najavi, igra je pokupila brojne simpatije igrača, što zbog cijenjenog filma, iskusnog studija, ali i naizgled vrlo intrigantne priče.

Vertigo možemo očekivati već krajem ove godine, za PC i gotovo sve zastupljene igraće konzole na tržištu.

Trailer ne prikazuje gameplay, no audio-vizualno je vrlo specifičan i intrigantan, pa ga svakako pogledajte.