Prva igra iz inkubatora PISMO dostupna na Nintendo Switchu

Prva igra iz inkubatora PISMO dostupna na Nintendo Switchu

0

Hrvatski developer ANIQ objavio je svoju prvu igru Swing By u Nintendo Switch Storeu.

To znači da je Swing By dostupan za PC i mobilne uređaje te nudi i posebnu opciju podijeljenog zaslona (split screen) na Switchu, omogućavajući igračima da se natječu s članovima obitelji ili prijateljima.

U igri igrači preuzimaju kontrolu nad svemirskom letjelicom koja kruži oko planeta, izbjegavajući prepreke i sakupljajući nagrade kako bi postigli što bolje rezultate. Sustav rangiranja nagrađuje igrače s višim pozicijama na temelju broja odigranih igara ili ukupnog rezultata, što pruža dodatnu motivaciju za igranje. Igrači također imaju mogućnost odabira različitih svemirskih brodova koje mogu koristiti tijekom svojih avantura.

Igra je dostupna na PC-u (Steam), Androidu, iOS-u i Switchu, a uskoro se očekuje i online multiplayer opcija. Posebnost ove igre je što nudi opciju odabira 2D ili 3D načina igranja tako da ju možete prilagoditi svojim preferencijama. Također igra ima ‘leaderboard’ koji je jedinstven za sve platforme. To znači da igru možete igrati ponekad na mobitelu, ponekad na Switchu, a najbolji rezultat ostaje na ljestvici neovisno o platformi na kojoj igrate.

Mobilna verzija igre je besplatna, dok se na Steamu i Switchu plaća. Trenutno je dostupna na šest jezika: engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom i portugalskom te se uskoro planira proširenje baze jezika pa će tako igra biti prevedena i na hrvatski.

ANIQ ima ambiciozne planove za budućnost Swing By-a. Dominik Cvetkovski ističe: “Igra je rađena na način da smo uzeli hypercasual žanr, modificirali ga tako da bude kompetitivan, što rezultira hyper competitive igrom, umjesto hipercasual igre. Planiramo nadograditi igru s novim temama, brodovima, izazovima, achivementima te proširiti bazu jezika. Ovo definitivno nije krajnja verzija igre, jer planiramo dodati mnogo novih elemenata u bliskoj budućnosti.”

Ova tvrtka, koja trenutno broji 8 zaposlenika, ne zaustavlja se samo na izradi igara. ANIQ radi na raznim projektima, uključujući simulator vožnje kamiona za Strojarsku i prometnu školu u Varaždinu. Njihov tim posvećen je razvoju inovativnih rješenja koja ne samo da zabavljaju već i obrazuju.
Njihov projekt “Thread the Game”, koji je već privukao pažnju medija, ima za cilj pomoći neurodivergentnim osobama u pronalaženju posla