Potvrđen novi Tomb Raider

Potvrđen novi Tomb Raider

0

Crystal Dynamics je za vrijeme Epic Games-ovog Unreal Engine 5 livestreama, 5. travnja 2022., najavio da su krenuli raditi na nastavku Tomb Raider serijala. Za sada ne znamo naslov, ali znamo da će se potpuno razvijati u upravo lansiranom Unreal Engine-u 5.

Piše: Iva Ledinščak

Nova igra će biti prvi sljedeći nastavak nakon igre Shadow of the Tomb Raider (2018), na kojem je radio kanadski studio Eidos Montreal. Novi Tomb Raider bi trebao zaokružiti događaje nove trilogije koja je počela s igrom Rise of the Tomb Raider (2015).

Dallas Dickinson, generalni menadžer Crystal Dynamics-ovog serijala Tomb Raider, je izjavio:

Crystal Dynamics je ponosan što je dio lansiranja Unreal Engine-a 5. Ovaj novi engine donosi novu razinu storytellinga i gameplay iskustva. Zato danas oduševljeno najavljujemo da smo počeli raditi na novoj igri Tomb Raider, upravo u Unreal Engine-u 5. Naš je cilj pomaknuti granice točnosti i pružiti visokokvalitetno, filmsko, akcijsko-avanturističko iskustvo kakvo fanovi Crystal Dynamicsa i Tomb Raider serijala zaslužuju.”

Nakon službene najave, studio je proslijedio linkove na njihovu stranicu s karijerama, pozivajući developere s iskustvom da se prijave za rad na igri. (Čini se da je poanta ovako rane najave igre bila upravo u tome da studio pojača radnu ekipu.)

Igra je doslovno na “samom početku” razvoja, tako da ćemo za više detalja ipak morati malo pričekati.