Povratak na Monkey Island

Povratak na Monkey Island

0

Službeno se sprema nova, neočekivana avantura originalne videoigre Ron Gilberta i Dave Grossmana. Serijal će nastaviti priču koja je stala s nastavkom Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, no Gilbert je najavio i pojavu likova iz ostalih Monkey Island igara.

Iako je većina mislila kako je riječ o prvotravanjskoj šali, Ron Gilbert je izbacivanjem trailera za novi nastavak Monkey Islanda potvrdio kako isti možemo očekivati tijekom 2022. godine. Poznato je kako Gilbertov Terrible Toybox studio sada ima prava na igru, što su omogućili Lucasfilm Games te da će biti objavljen pod Devolver Digitalom.

Piše: Matija Ančić

Službeni trailer novog nastavka Return to Monkey Island

Sam trailer ne upućuje na mogući razvoj priče niti odgovara na pitanje što je potaklo Gilberta na stvaranje novog nastavka serijala, ali ono što znamo jest da Gilbert na predstojećem nastavku radi već dvije godine u potpunoj tajnosti. Između ostaloga, ponovno ćemo se susresti i s glasom Dominica Armata u ulozi Guybrush Threepwooda. Iako nepoznat podatak, moguće je gotovo sa sigurnošću reći kako će nastavak biti objavljen za PC u pogledu na prethodne naslove, ali to ne mora značiti kako isti neće biti dostupan i na ostalim platformama.