Pogledajte trailer nove hrvatske igre čija radnja se odvija na području Žumberačkog gorja

Pogledajte trailer nove hrvatske igre čija radnja se odvija na području Žumberačkog gorja

0

Hrvatski startup studio Misfit Village, jedan je od stanara Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, u kojem se stalno pojavljuje sve više domaćih startup studija za izradu igara koji koriste prednosti edukacije i poslovnih prostora koje se nude u Novskoj.

Sada je Misfit Village objavio trailer svoje nove horor avanture iz prvog lica pod nazivom Go Home Annie, za čiji razvoj mu je Hrvatski audiovizualni centar dodijelio financijska sredstva.

U avanturi Go Home Annie radnja se odvija u jednoj kući na području Žumberačkog gorja smještenoj u svijetu SCP Foundationa, a glavni lik Annie agentica je tajne organizacije čiji je zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje.

To je tek površinski zaplet, jer će se prava priča rasplitati kako će igrač rješavati zagonetke i razgovarati s nadnaravnim entitetima. Hrvatski autentični motivi će biti okosnica igre, te uključuju štrukle na stolu, tabletiće i naljepnice koje se dobivaju nakon svećenikove posvete kuće.

Autori su tehnikom fotogrametrije skenirali stvarnu kuću koja je postala mjesto radnje videoigre, a obećavaju igračima uvrnuto horor iskustvo s više opcionalnih puteva u levelu pa čak i segmente vožnje kroz magloviti krajolik.

Videoigra je najavljena za PC, a okvirni datum izlaska je kraj 2022. godine.

Prvi teaser trailer možete pogledati u ovom videu.