Playstation VR2 je vani i predstavlja nove igre

Playstation VR2 je vani i predstavlja nove igre

0

Prije par dana na tržištu se pojavio dugo očekivani Playstation VR2. Headset koji bi nam bolje i vjernije nego ikada prije trebao dočarati virtualnu stvarnost kroz gaming nove generacije.

I dok se počinju pojavljivati prve recenzije ovog ne baš jeftinog komada gamerskog hardvera, na vrata nam već kucaju i prve igre koje će nam pomoću VR2 predstaviti novu dimenziju gaminga. Iz Sonyja najavljuju pet igara, što starih što novih, iz kojih bi VR2 mogao izvući maksimum. Ove igre konceptom zaista djeluju kao stvorene za VR2 premda im ne ide u prilog što će se većina njih pojaviti tek u drugoj polovici ove godine.

Prva od njih je The Foglands, akcijska avantura s likovima kao odbjeglim iz crtanog filma u kojoj vam je najveći protivnik magla i ono što se skriva u njoj. Igra Green Hell je stari, dobri jungle survival iz 2019. Lišen je nadnaravnog i obogaćen svim prirodnim opasnostima koje donosi jedna džungla kao takva. Synapse je vizualno interesantni FPS kroz koji se krećete među crno-bijelim poligonima, dok su efekti i protivnici koje trebate napucavati obojani. Po djelu velikog Isaaca Asimova dolazi Journey to Foundation, još jedan shooter ovoga puta smješten u svemir.

Na kraju, tu je i jedna hvaljena prošlogodišnja igra koja bi tek na VR2 mogla ostvariti puni potencijal. Before Your Eyes je originalna avantura koja je već pokupila pregršt nagrada na račun inovativnog koncepta, a riječ je o priči i tijeku radnje kojima upravljate treptajima oka.