Ornitopter iz Dina u novom Microsoft Flight Simulatoru

Ornitopter iz Dina u novom Microsoft Flight Simulatoru

0

Microsoft je tijekom svojeg Xbox Showcase događanja predstavio najnoviji nastavak popularnog zrakoplovnog simulatora pod nazivom Microsoft Flight Simulator 2024. koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom iduće godine.


Microsoft kaže da je letjelice, misije i druge značajke napunio velikom količinom novih stvari i zbivanja, pa ćete sada u igri moći gasiti šumske požare iz zraka, medicinskim helikopterom spašavati planinare koji su zapeli na Velebitu u japankama, zaprašivati polja i komarce, utrkivati se sportskim avionima, letjeti cepelinom i balonom, a možda najveće iznenađenje dolazi u obliku Ornitopter letjelice iz filma Dine (Dune), koju je zamislio Frank Herbert u svojim romanima o pješčanom planetu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Time se Microsoft očito još više želi uputiti u arkadne vode, kako bi privukao dodatnu publiku svojoj simulaciji, a ne samo fanatike koji svoje sobe pretvaraju u kokpite zrakoplova s realističnim kontrolerima, mada će i za njih postojati obilje sadržaja s realističnim letjelicama, mapama i stvarnim procedurama zračnog prometa.

Kako nam se čini, Microsoft Flight Simulator 2024. bi doista mogao postati odlična sveobuhvatna leteća simulacija, arkada, zračna avantura, koja će izmiješati više žanrova, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako niste čitali Dine ili gledali filmove, Ornitopter je letjelica nalik helikopteru, koja nema klasični rotor koji se vrti, već maše krilima poput vilinskog konjica (vretenca). Tko zna, ovo možda inspirira nekoga da napravi stvarnu letjelicu tog tipa mada nismo sigurni koliko bi takav pogon bio učinkovit, no zašto ne pokušat?