Metro: Awakening je nabrijani FPS za PSVR2 i Quest

Metro: Awakening je nabrijani FPS za PSVR2 i Quest

0

Vertigo Games će ove godine lansirati pucačinu iz prvog lica Metro: Awakening koja je namijenjena isključivo igranju u virtualnoj stvarnosti korištenjem PSVR2 headseta uz PS5, odnosno Meta Questa za PC.

Godina je 2028. Oni koji su preživjeli nuklearni Armagedon skrivaju se u zakopanim tunelima podzemne željeznice ispod Moskve, gdje se ostaci civilizacije bore za preživljavanje.


U igri ćete se naći u liku liječnika Serdara, koji će na facu navući plinsku masku i kroz ozračenu mračnu prijeteću atmosferu tražiti svoju ženu i lijek koji joj očajnički potreban.


Dok ćete se kretati kroz sjene podzemlja, otkrit ćete da ste se našli u jezivoj nadnaravnoj priči tvorca Metroa Dmitrija Glukhovskog u kojoj ćete stalno biti na rubu života i smrti, između materijalnog i duhovnog svijeta.

Na raspolaganju ćete imati arsenal jedinstvenog ručno izrađenog oružja, uz čiju pomoć ćete se boriti protiv očajnih bandita, mutanata i još gori čudovišta koja vrebaju u mraku.

VR igranje će vam u ovom mračnom opasnom svijetu dodati potpuno novu perspektivu, pa kada ostanete bez municije, ili vam se potroše filtri u plinskoj maski, imat ćete osjećaj da se nalazite usred užasa kao nikada prije u igrama iz serijala.

To znači da kao i u prošlim Metro naslovima trebate biti čim više smireni, pravilno procijeniti kako i kada ćete napasti neprijatelje i štedjeti municiju, jer ovdje bezglavo jurišanje i ispucavanje salvi metaka donosi kratak život.