Novo leglo ksenomorfa dolazi u igri Aliens: Dark Descent

Novo leglo ksenomorfa dolazi u igri Aliens: Dark Descent

0

Krenule su prednarudžbe za igru Aliens: Dark Descent, a izdavač Focus Entertainment je povodom toga lansirao novi video trailer u kojem možete vidjeti kako će se igrati i kakva vas atmosfera očekuje.

U igri ćete zapovijedati odredom prekaljenih kolonijalnih marinaca čiji cilj je zaustaviti najezdu zastrašujućih ksenomorfa na planetu Lethe, ali i odmetnutih operativaca iz nezasitne Weyland-Yutani korporacije te niza novih zastrašujućih stvorenja koja će prvi puta debitirati u Alien franšizi.

Kako nam se čini, ti novi neprijatelji su nekako uspjeli sklopiti pakt sa ksenomorfima pa će biti zanimljivo i otkrivanje priče koja stoji iza nove alienske igre.

Mada ćete u igri upravljati s petoricom likova, Aliens: Dark Descent će biti čisti singleplayer, što znači da nećete imati ni mogućnost kooperativnog igranja što je po nama šteta, no što je tu je.

U opisu igre developeri kažu da ćete se trebati infiltrirati u velike otvorene razine i uništavati neprijatelje sa svojom jedinicom kojoj ćete opravljati taktički i strateški, no morat ćete biti jako oprezni, jer će vaši neprijatelji prilagoditi svoju taktiku vašim radnjama dok vas love, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Svoj tim ćete moći prilagoditi vlastitom ukusu odabirom različitih klasa koje ćete moći podizati na više razine i specijalizirati jedinstvenim sposobnostima, arsenalom oružja, oklopa i drugim elementima. Od igrača će se također tražiti da razvija svoju bazu za istraživanje novih tehnologija kako bi još više poboljšao sposobnosti svojeg tima.

Također se ističe i važnost pažljivog upravljanja zdravljem, resursima i razumom vaših vojnika, kako biste izbjegli trajne gubitke tima i mentalne slomove.

Igra izlazi 20. lipnja 2023. za PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One i PC platforme.