Ground of Aces je igra gradnje zrakoplovne baze u drugom svjetskom ratu

Ground of Aces je igra gradnje zrakoplovne baze u drugom svjetskom ratu

0

Švicarsko-poljski developer Blindflug Studios predstavio je novu igru pod nazivom Ground of Aces u kojoj ćete morati graditi, obnavljati i braniti ratnu zrakoplovnu bazu tijekom njemačke invazije na Veliku Britaniju.


U igri Ground of Aces igrači će moći izgraditi i upravljati zračnom bazom iz Drugog svjetskog rata u kojoj živi raznolika ekipa pilota i članova posade. Igra će vam dati konkretne uvide u Drugi svjetski rat i izazove s kojima su se morale suočiti zračne baze i njihove posade. Inspirirana je besplatnim igrama za izgradnju baze kao što su Rimworld i Going Medieval i povijesnim strateškim igrama kao što je Hearts of Iron IV. Grafički stil odaje počast stilu “ligne claire” francusko-belgijskih stripova poput Bigglesa i Bucka Dannyja, kao što možete pogledati u ovom videu.

U opisu igre developeri kažu:
“Vaša je baza napravljena prema vašem izboru i stoga je individualna i jedinstvena. Služi kao vaš osobni dom za vaše zrakoplove i članove posade. Stanovnici baze nisu samo resursi, oni su ljudi koje je oblikovao rat. Svaka osoba je važna i ima svoju osobnost. Upoznat ćete svaki lik u bazi i oplakivat ćete svaki gubitak. Tijekom cijele kampanje dobit ćete pristup povijesno značajnim zrakoplovima. Ovi zrakoplovi će imati nadogradive dijelove, a možete ih čak i individualizirati u svom vlastitom vizualnom stilu”.

Suosnivač i izvršni producent Blindflug Studiosa Moritz Zumbühl nekoliko je godina radio na ideji za Ground of Aces: “Kao veliki ljubitelj povijesti, zrakoplovstva i izgradnje baza, primijetio sam nedostatak igara za izgradnju baza usmjerenih na aerodrome iz Drugog svjetskog rata. Zajedno sa svojim timom želimo popuniti ovu prazninu. Vrlo smo uzbuđeni što konačno možemo podijeliti ovaj strastveni projekt sa zajednicom igara i kolegama ljubiteljima povijesti Drugog svjetskog rata”.

Igra se financira crowdfundingom na Kickstarteru, gdje je uspješno prikupila traženi iznos za razvoj za osnovni model, no sva dodatna sredstva će biti namijenjena za proširenja pa ćete uz Bitku za Britaniju dobiti i druge kampanje, uključujući gradnju baze iz njemačke perspektive.


Dodatne informacije potražite na službenoj stranici igre, a u kampanju na Kickstarteru možete se uključiti putem ove poveznice.