Novi The Last of Us Part 1 dolazi s nevjerojatnom AI tehnologijom

Novi The Last of Us Part 1 dolazi s nevjerojatnom AI tehnologijom

0

Novi video gameplaya za The Last of Us Part 1 otkriva nam tonu poboljšanja i unaprjeđenja izvorne igre.

Piše: Iva Ledinščak

Prema riječima kopredsjednika Naughty Doga, Neila Druckmanna, The Last of Us Part I na PS5 će sadržavati niz poboljšanja u gameplayu i prezentaciji, koja će igru ​​približiti njezinoj izvornoj viziji.

Za početak, animacije likova teku uvjerljivije, intuitivnije i realističnije, što dodaje još jedan sloj uvjerljivosti likovima i njihovim interakcijama sa svijetom. Nadalje, AI tehnologija u igri je “nevjerojatno” porasla. Npr. kada ste u društvu lika poput Henryja, znat ćete kada se neprijatelj sprema pojaviti iza nekog objekta, na temelju toga kada je skrenuo iza tog istog objekta.

The Last of Us Part 2 je imao masu novih bonusa u odnosu na izvornu igru, a ovaj remake nastavlja u istom tonu. Ovdje će postojati još više novih bonusa poput likova, neprijatelja i modela oružja.

Tu je i niz novih haptika preko kontrolera DualSense za PS5. Sada ćete moći osjetiti udarac sačmarice kada povučete okidač ili potezanje tetive luka kada se spremate pucati. Što je možda i najvažnije, postoje dodaci za tiše dijelove remakea, poput opipavanja žirafina krzna putem haptika kontrolera…

Remake se također može pohvaliti s nekoliko zgodnih poboljšanja pristupačnosti. Naughty Dog otkriva da je ovo prva igra koju je PlayStation izradio s opcijama audio opisa kroz svaku cutscenu u igri, i tako uklonio veliku prepreku za većinu igrača.

The Last of Us Part 1 izlazi ekskluzivno za PS5 2. rujna 2022., a i PC priključak je već u razvoju. Tijekom proteklih nekoliko tjedana, jedan je razvojni programer otkrio da je razvoj igre tekao kao po špagi, što je veliki napredak za Naughty Dog u posljednjih nekoliko godina.

Sve se čini bajno i krasno, ali remake košta 70 dolara, što je većini fanova sjelo kao šamar u lice. Iako obožavaju igru i smatraju je jednom od najboljih igara svih vremena, vjerojatno će čekati prvo spuštanje cijene. Možda i drugo.

U nastavku možete vidjeti video gameplaya za The Last of Us Part 1, (isprekidan) s kreativnim direktorom Shaunom Escaygom i direktorom igre Matthewom Gallantom koji govore gledateljima o svim dodacima i poboljšanjima.