Novi Call of Duty nosi podnaslov Slipstream, uskoro Alpha

Novi Call of Duty nosi podnaslov Slipstream, uskoro Alpha

0

Da Activision sprema veliki Call of Duty naslov i nije neočekivana vijest. No ove godine je CoD veći i ambiciozniji nego ikad, jer ulazi u ring s dugoočekivanim modernim Battlefieldom.

Počele su curiti informacije na sve strane. Novi Call of Duty očekujemo krajem godine, a na njemu radi rekordan broj ljudi. Prema glasinama, upravljačku palicu drži provjereni studio Sledgehammer Games, koji je zaslužan za odlični Call of Duty WW2. Očekivani Call od Duty će također biti u okruženju Drugog svjetskog rata, a kao igrače nas baca na pacifičko bojište.

Kao i uspješni Warzone, očekuje se da će Activision još jednom, uz osnovnu igru, isporučiti samostalni besplatni battle-royale naslov. No za razliku od velikog broja igara u modernom okruženju, ovaj put bi mogli dobiti punokrvni battle-royale smješten na pacifičko bojište drugog svjetskog rata, uz svu tehnologiju i mehanizaciju koja odgovara datom vremenskom razdoblju.

Prema logotipu koji je počeo kružiti internetom, novi Call of Duty će nositi podnaslov Slipstream. Radi se o fizikalnom terminu koji se često koristi u aeronautici. Popularna stranica PlayStation Game Size, koja prije svih objavljuje informacije o očekivanoj veličini igara, objavila je tweet s veličinom igre, čime su indirektno potvrdili da vrlo skoro možemo očekivali Alpha testiranje na PlayStation 4 igraćoj konzoli.

Nije neobično da Sony ima ekskluzivan dogovor s Activisionom kad je Call of Duty u pitanju, budući da su i raniji nastavci imali slične vremenske ekskluzive. Također, od kompletne prošle generacije konzola, PlayStation 4 ima najveću bazu korisnika i kao takva, odličan je poligon za masovno testiranje igre i mrežnih servera.