eFootball PES 2022 prelazi na free-to-play model

eFootball PES 2022 prelazi na free-to-play model

0

Nije tajna da Konami već godinama vodi nepobjedivu bitku s Fifom. Njihov zaokret u politici izdavanja serijala mogao bi značiti preokret u korist legendarnog PES-a kao vodeće simulacije nogometa na tržištu.

Konamijev Pro Evolution Soccer je nekad slovio za najbolju i najrealističniju simulaciju nogometa u igraćoj industriji. No upornošću i konstantnim ulaganjem u tehnologiju, Fifa se približila i nadišla PES, te je posljednje dvije generacije igraćih konzola potpuno dominantna u prodaji i broju igrača. Razvojni tim PES-a je morao napraviti značajne iskorake kako bi vratio vjeru u serijal.

eFootball PES zasad očekujemo pod novim, još nedefiniranim naslovom, pa na demo inačici stoji generično ime New Football Game. Nova nogometna simulacija prelazi s internog Fox Enginea na Unreal Engine, koji se pokazao fleksibilnijim i pouzdanijim kod prelaska na novu generaciju konzola.

No glavni adut kojim bi igra trebala parirati Fifi je novi distribucijski model igre. Naime već prošle godine je eFootball PES 2021 izašao s dodatnom Lite inačicom ograničenih mogućnosti. Besplatna inačica igre iznova je pokrenula eSport scenu serijala i vratila dio igrača koji su se proteklih godina prebacili na Fifu, ali i prikupila nove obožavatelje.

Kruže glasine da će novi nastavak u potpunosti preuzeti free-to-play model, a da će se mikrotransakcijama plaćati samo dodatni sadržaji, poput kupova ili djelova karijere, nešto slično kao što Fifa ima riješeno s FUT paketićima.

Ako naprave kvalitetan model između cijene i potencijalne dobiti za igrače, misteriozni New Football Game bi mogao biti prava nogometna revolucija.